Menta proaspata - beneficii pentru sanatatea ta! VIDEO


	Menta proaspata - beneficii pentru sanatatea ta! VIDEO
Data: 10 Mai 2011

Gustul placut si racoros al mentei este completat si de o serie de beneficii pentru sanatate. Recent, cercetatorii australieni au descoperit faptul ca menta poate usura disconfortul abdominal al pacientilor care sufera de sindromul colonului iritabil. Afla si alte beneficii ale infuziilor si extractelor de menta!
 

Cea mai eficienta forma de folosire a mentei este ceaiul, eficient mai ales in boala diareica, dar menta proaspata ofera mai multe avantaje datorita substantelor pe care le contine.

Frunzele de menta contin uleiuri volatile, flavonoizi si tanin; mentolul actioneaza asupra mucoasei gastrice, avand un rol de relaxare, inlatura senzatia de greata si aparitia eventualelor varsaturi.

Uleiurile volatile din frunzele de menta sunt foarte importante in tratarea diveselor afectiuni digestive, respiratorii circulatorii, relaxeaza musculatura, proprietati antiseptic impotriva unor infectii, proprietati carminative (calmeaza durerile abdominal si favorizeaza emisia de gaze.

Menta stimuleaza secretia de bila si, in consecinta, aceasta se elimina in duoden cu o mai buna digestive. Taninul continut de frunzele de menta actioneaza asupra tractului intestinal, avand o actiune dezinfectanta.

Menta si extractele din menta nu trebuiesc folosite mai ales la copilul mic - uleiul de menta poate sa dezvolte o reactie alergica, precum nici de pesoanele care sufera de gastrita sau de ulcer - in aceste cazuri, menta are efect iritant.

 

Beneficiile infuziilor si extractelor de menta
ProTV.ro

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies