Proteina C reactiva: Un simplu test de sange poate indica riscul de infarct miocardic!


	Proteina C reactiva: Un simplu test de sange poate indica riscul de infarct miocardic!
Data: 13 Mai 2011

Aveti un stil de viata dezordonat? Atunci includeti in testele uzuale de sange si proteina C reactiva. Aceasta analiza arata nivelul proceselor inflamatorii din corp.

In plus, testul poate face predictii referitoare la riscul aparitiei unui infarct miocardic, spune Oana Cuzino in cadrul emisiunii “Ce se intampla, doctore?”. 

Proteina C reactiva se sintetizeaza in ficat si valoarea sa poate fi evidentiata printr-un simplu test de sange. Valorile crescute ale acestui marker pot anunta prezenta in corp a unor probleme de sanatate.

In ultima vreme, specialistii din intreaga lume spun ca nivelul crescut al proteinei C ar indica riscul de afectiune cardiovasculara. Aceasta, alaturi de fumat, obezitate, colesterol crescut si mostenire genetica.

Insa, pana in prezent, studiile despre proteina C reactiva nu sunt inca definitivate. Medicii nu stiu daca aceasta proteina poate face rau ea insasi sau este semn ca raul e in alta parte in organism, dar, statistic, s-a constatat ca pacientii care au un nivel crescut al acestei proteina se incadreaza intr-o clasa cu risc crescut de afectiuni cardiovasculare.

Afla mai multe despre proteina C reactiva din video de mai jos!

Proteina C reactiva, o analiza recomandata celor cu un stil de viata dezordonat
ProTV.ro

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies