Vinul rosu poate preveni unele afectiuni ale ochilor!

Vinul rosu poate preveni unele afectiuni ale ochilor!
Citeste mai mult despre: vin, cancer, struguri,
Data: 04 Iulie 2010
Un ingredient din vinul rosu, resveratrol, care se gaseste in stuguri, dar si in coacaze, afine si mure, ar putea preveni unele afectiuni ale vederii generate de vasele de sange deteriorate de la nivelul retinei, sustin cercetatorii americani de la Facultatea de medicina din cadrul Universitatii din Washington intr-un studiu publicat in editia din iulie a revistei American Journal of Pathology.

Vitutile extraordinare ale resveratrolului in incetinirea imbatranirii ar putea servi in elaborarea unor noi terapii in afectiuni ale ochilor care pot duce la orbire, cum ar fi retinopatia diabetica, sau la degenerescenta maculara (distrugerea vederii centrale) relationata cu varsta inaintata.

Experimentele facute de cercetatorii americani pe retinele soarecilor au demonstrat ca resveratrolul poate inhiba angiogeneza, o afectiune care duce la formarea de vase de sange noi - un element cheie in dezvoltarea unui cancer. Resveratrol este de asemenea un inhibitor al aterosclerozei (pe scurt, ingrosarea si intarirea arterelor).

Dupa cum sustine specialistul Rajendra S. Apte, investigatiile au permis identificarea unei noi maniere de aplicare a terpiilor relationate cu aceste afectiuni, pornind de la observarea vaselor de sange anormale de la soareci.

Aplicarea ingredientului din vin, resveratrol, la soareci, a avut ca urmare disparitia vaselor de sange anormale si stoparea aparitiei altora de aceeasi natura, sustin cercetatori americani, care sunt convinsi ca rezultatele vor fi la fel de incurajatoare si in cazul aplicarii acestui remediu asupra oamenilor.

Despre resveratrol se spune ca este cel mai puternic antioxidant - mai puternic decat beta-carotenul, vitamina E sau Vitamina C.

Asadar, sa bem vin rosu! Medicii sustin ca un pahar cu vin pe zi nu este nociv!
Poate ca si mai eficient ar fi sa facem cure de struguri, afine, coacaze si mure, ca tot este sezonul lor!

 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies