STUDIU: Personalitatea oamenilor este influentata de anotimpul in care s-au nascut

STUDIU: Personalitatea oamenilor este influentata de anotimpul in care s-au nascut
Citeste mai mult despre: personalitate, anotimp, cercetare, studiu,
Data: 02 Aprilie 2015

Personalitatea oamenilor este influentata de anotimpul în care s-au nascut, cei nascuti vara fiind mai temperamentali, nativii din lunile de toamna, mai putin depresivi, iar persoanele nascute iarna fiind optimiste, potrivit unui studiu al cercetatorilor maghiari, scrie Mediafax.

Cercetatorii maghiari au studiat 400 de persoane, coreland anotimpul in care s-a nascut fiecare participant cu personalitatea sa, si au ajuns la concluzia ca oamenii nascuti in anumite perioade ale anului au o mai mare probabilitate de a avea anumite trasaturi ale personalitatii.

Citeste si: Ce spune nasul despre tine? La ce trebuie sa fim atenti cand ne uitam la nasul cuiva

Expertii spun ca acest lucru este o consecinta a faptului ca anotimpurile influenteaza anumite substante chimice din creier, cum sunt dopamina si serotonina, hormoni care controleaza starea de spirit.

VARA: Potrivit studiului, copiii nascuti vara sunt mai predispusi la a suferi de schimbari bruste ale dispozitiei la maturitate. 

PRIMAVARA: Pe de alta parte, persoanele nascute primavara tind sa fie pozitive in atitudine, pline de energie si optimiste.

TOAMNA: Persoanele nascute in acest anotimp sufera mai putin de depresie. 

IARNA: Persoanele nascute iarna se enerveaza mai greu.

"Analiza noastra a fost facuta pe 400 de persoane, carora le-am corelat anotimpul in care s-au nascut cu tipul de personalitate. In esenta, s-ar parea ca data nasterii poate creste sau descreste riscul privind dezvoltarea unor tulburari de personalitate mai tarziu, in timpul vietii. In prezent, cercetam daca exista sau nu markeri genetici legati de anotimpul nasterii si starea de spirit predominanta", a declarat Xenia Gonda, autoarea principala a studiului prezentat duminica la Berlin, la conferinta anuala a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP).

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies