Reteta Cristina Besciu: desert cu spuma de ciocolata alba si neagra

Reteta Cristina Besciu: desert cu spuma de ciocolata alba si neagra
Citeste mai mult despre: MasterChef, Cristina Besciu, reteta, sezonul 5,
Data: 14 Octombrie 2015

Preparatul este format dintr-un turn frmat din spuma de ciocolata alba si neagra,pe o baza de bezea cu nunca de cocos,sos de capsune si spuma de capsune deasupra,cu decor de menta proaspata

Ingrediente:

100g ciocolata neagra(minim 50% cacao) 6 oua 250g smantana pentru frisca 100g ciocolata alba 300g capsune 300g zahar pudra 200g nuca de cocos 50ml  apa rece 50ml lichior de ciocolata 10ml extract de vanilie 5 frunze mici de menta proaspata 5 g gelatina

Mod de preparare:

Se bat 3 albusuri spuma tare cu 150gr zahar pudra .Se pune intr-o tava hartie de copt peste care se pune albusurile spuma in strat subtire si se dau la cuptor 20min la 150grade.

Miezul nucii de cocos se faramiteaza in robotul de bucatatie,apoi se soteaza intr-o tigaie pana devine crocant

Ciocolata alba si cea neagra se topeste la bain marie separat si se lasa sa se raceasca. Capsunele se fac piure cu ajutorul unui blander vertical si se strecoara de seminte.

Se bate smantana de frisca spuma tare. Se bat celelte 3 albusuri spuma tare.

Pentru spuma de ciocolata neagra se amesteca cu miscare de jos in sus ciocolata neagra topita, cu un sfert din frisca,un sfert din albusurile spuma si cu lichiorul de ciocolata si se da la rece pana preparam celelalte spume. Pentru spuma de ciocolata alba se procedeaza la fel. Pentru spuma de capsune, se amesteca piureul de capsune, din care am oprit 4 linguri de sos pe care le-am pus in bidonul de ornare, cu gelatina inmuiata in prealabil in 2 lingurite de apa rece si cu 150gr zahar pudra, peste care punem restul de frisca si albus batut.

Intr-un inel de 8 cm se aseaza straturi de ciocolata neagra si alba si se da la congelator.

Dupa ce bezeaua s-a racit, se rupe bucati si se marunteste impreuna cu nuca de cocos in robotul de bucatarie.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies