Reteta Alexandru Tanase: Muschiulet de porc in crusta de piper mozaic si rozmarin si garnitura de sparanghel

Reteta Alexandru Tanase: Muschiulet de porc in crusta de piper mozaic si rozmarin si garnitura de sparanghel
Citeste mai mult despre: MasterChef, Alexandru Tanase, reteta, sezonul 5,
Data: 13 Octombrie 2015

Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!

Ingrediente:

400 g muschiulet porc 300g sparanghel 150g smantana de gatit piper mozaic sare mare o lamaie 100g unt 52g capere 1 buchetel rozmarin fresh 400g ulei masline 250g vin alb demisec 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline, se pune muschiuletul de porc frecat cu rozmarinul si piper mozaic si se lasa pe fiecare parte sa prinda culoare. Intre timp cuptorul, reglat la 180-200 grade si se da la cuptor intr-o tava de ceramica in jur de 10-12 min.

Cu ajutorul unui termometru, se masoara temperatura carni in interior. Daca aceasta are 70-75 grade in interior, este gata, avem o carne suculenta si facuta cum trebuie (muschiuletul este o carne doarte pretentioasa, daca o lasam mult se usuca).

Pentru sos, intr-o tigaie se pune putin unt se pun caperele putin piper (sare nu este nevoie deoarece caperele sunt sarate)se trag putin in unt, adaugam putin vin alb demi-sec si lasam sa iasa alcolul, adaugam smantana pentru gatit amestecand tot timpul pana inchidem focul. La sfarsit stoarcem o jumatate de lamaie(lamaia o adaugam la sfarsit pentru a nu se imbranzi smantana).

Punem o oala cu apa pe foc, putina sare, piper si ulei de masline, lasam sa dea in clocot si punem sparanghelul curatat, pentru 2 min in apa fiarta. Dupa tragem putin in unt si este gata(sparanghelul se pune in apa fiarta doar pentru 2 min. Avem nevoie ca el sa fie putin crocant si o culoare cat m-ai vie,  daca il lasam mai mult isi pierde gustul si se imoaie)

Pentru plating, avem nevoie de o farfurie dreptunghiulara, intr-un colt punem muchiuletul de porc, dupa preferinta taiat in french s-au cubulete, peste punem sosul de capere si lamaie si in celalalt colt punem 3fire de sparanghel.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies