Reteta Ciprian Ogarca: Risotto de cartofi dulci cu salvie, scoici Saint Jacques si spanac sote

Reteta Ciprian Ogarca: Risotto de cartofi dulci cu salvie, scoici Saint Jacques si spanac sote
Citeste mai mult despre: MasterChef, Ciprian Ogarca, reteta, sezonul 5,
Data: 27 Octombrie 2015

Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!

Ingrediente:

4-5 buc Cartofi dulci 5-6 buc scoici Saint Jaques 2 crengute de salvie 50g parmesan 50ml ulei masline Sare +piper Spanac, mazare incoltita Vin alb 4-5 bucati de pancetta Radacinoase (telina,pastarnac,morcov,patrunjel, ceapa  sau praz)

Mod de preparare

Risotto de cartofi: am folosit tehnica de gatire a risotto-ului original, am curatat cartofii, i-am taiat brunoise fin (cubulete mici), intr-o tigaie am pus ulei de masline, separat inainte de toate calim bine legumele pentru baza si dupa aia le punem la fiert cu sare si piper. Intr-o alta tigaie punem putin ulei de masline aromatizam cu usturoi, dupa care calim cartoful dulce adaugam salvia si stingem cu baza de legume. Adaugam o bucata de parmezan de 15-20 de grame, dupa care la final adaugam unt.

Scoicile Saint-Jaques se curata, se  tamponeaza cu un servetel uscat bine de tot, apoi incingem o tigaie bine de tot, adaugam putin ulei de masline, aromatizam cu usturoi, dupa care tinem cate aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte a scoicii si e gata. La final adaugam putina sare.

Spanacul il curatam bine de codite, dupa care il tinem in apa cu gheata, il scurgem bine de apa si il sotam in unt. La final adaugam putin vin alb si asezonam cu sare si piper.

Pancetta o tragem la tigaie pe o foaie de copt pana devine crocanta, mazarea incoltita o folosim la decor.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies