Reteta Catalin-Alexandru Codreanu: Sushi din clatite de ciocolata cu banane si trei sosuri

Reteta Catalin-Alexandru Codreanu: Sushi din clatite de ciocolata cu banane si trei sosuri
Data: 14 Octombrie 2015

Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!

Ingrediente:

8 oua, 200g faina, 30g unt, 50g cacao, 500 g ciocolata de menaj amaruie, 100g amidon din porumb, sare, 500ml lapte, 100ml apa minerala, 50ml ulei;  250ml frisca lichida, 250g capsuni, 250g rubarba, un pliculet pasta tamarind, doua banane albene coapte de dimendiune medie,  boia iute, cardamom pudra, un baton vanilie, o crenguta de roinita, o crenguta de busuioc italian, nuca de cocos, fistic pudra, nuci pisate, fulgi de migdale, 500g zahar alb, 100ml apa, semintele de la o jumatate de rodie medie; 300ml vin Marsala/Porto/Vin licoros aromatic,  50g nuci pisate, un borcan mic cu dulceata de cirese amare, o lamaie.

Mod de preparare

Mai intai se topeste untul. Pregatim toata cantitatea de ciocolata amaruie de la solid la lichid in bain-marie.

Capsunile (cam 200g) si rubarba sunt taiate marunt si puse in tigaie alaturi de 100ml de vin si crenguta de roinita taiata marunt. Se lasa la fiert pana acestea isi reduc din volum. Se lasa al temperatura camerei.

Separam ciocolata lichida, 50% folosim la clatite, 40% amestecam cu frica lichida, cardamom, putina sare si boia pentru a pregati sosul de ciocolata picanta. 10% o sa utilizam la ornarea interiora a clatitelor, dupa ce am adauat nucile pisate extrem de fin, 50ml de vin si doua linguri de lapte si am tratat compozitia 3 minute pe foc.

Preparare clatite: doua oua cu putina sare se bat, se adauga jumatate din cantitatea de lapte, jumatate din catitatea de faina, se omogenizeaza. Se adauga toata cantitatea de ciocolata lichida si cacao din reteta. Se omogenizeaza, se adauga restul de lapte si faina, se omogenizeaza. Se mai adauga jumatate din cantitatea de apa minerala si se pune la rece timp de aproximativ 30 minute.

Se prepara crema Zabaione: galbenusul de la 6 oua alaturi de 200g zahar se freaca cu telul pana la omogenizare, apoi se pune la bain-marie impreuna cu 150 ml vin, semintele de la un baton de vanilie si crenguta de busuioc italian, se amesteca pana aceasta se leaga si devine o pasta. ATENTIE sa nu fiarba. Se lasa la temperatura camerei.
Se coc clatitele intr-o tigaie unsa cu unt in forma si cantitatea dorita.

Se unge interiorul unei clatite cu ciocolata lichida ramasa, pe pune nuca de cocos, o banana care este taiata pe jumatate si unsa cu zeama de la o lamaie, cateva bucati de capsuna, se ruleaza, iar pe capacul acestui rulou de clatita se unge cu zeama de la dulceata de cirese amare si se orneaza cu nuca pisata si/sau fistucul macinat.
Se pregatesc suficiente rulouri, se portioneaza si se pun pe farfurie.
Se pregateste intr-o tigaie 200g zahar si 50ml apa spre a obtine zaharul caramelizat.
Un bol din metal mic se unge cu ulei.
Cand zaharul este suficient de topit, dar inca nu a devenit amarui se incepe formarea grilei de zahar ars pe fundul bolului de metal uns.

Se lasa sa se raceasca. Se aseaza apoi pe farfuria si se termina decorarea cu seminte de rodie. Totul se serveste impreuna cu sosul de ciocolata iute, crema de fructe si crema zabaione.

Pofta buna.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies