Un roman face bani dintr-un vechi mestesug: vine ciorapi si caciuli de lana in Europa

Un roman face bani dintr-un vechi mestesug: vine ciorapi si caciuli de lana in Europa
Citeste mai mult despre: roman, Europa, mestesug,
Data: 23 Februarie 2015

Intr-o zona saraca, asa cum este Rosia Montana, unde locurile de munca sunt ca si inexistente, un tanar de 22 de ani face bani dintr-un vechi mestesug: vanzarea produselor din lana.

Baiatul a studiat in Danemarca, dar cand a revenit in tara s-a mutat in Muntii Apuseni si si-a facut un magazine online, unde vinde sosete si caciuli, facute de femeile sarace, dar talentate.

Tica Darie: "Noi vindem ciorapi, lumea cumpara mai mult ciorapi, dar acum am scos si alte produse cum ar fi yoga socks, astia, mai avem aici caciuli."

Desi este din Suceava, Tica Darie s-a stabilit de cativa ani la Rosia Montana, pentru frumusetea locurilor.

Ideea afacerii i-a venit dupa ce o femeie i-a daruit, atunci cand s-a imbolnavit, niste sosete de lana. I s-au parut atat de utile incat din banii stransi in strainatate a inceput investitia.

A adus materie prima de la Brasov si a dat-o localnicelor, care s-au pus pe treaba. O pereche de ciorapi costa 49 de lei, o caciula tot atat, iar o vesta de la 100 de lei in sus.

Tica Darie: "Am avut o idee asa sa promovez ciorapii de lana. I-am pus pe internet si de acolo practic a inceput totul, am vazut ca exista interes si am zis ca e o idee foarte buna sa promovam lana, produsele din lana si sa fac ceva in Rosia Montana."

Marfa se vinde bine in tara dar si la Viena sau Praga. Femeile sunt mandre de ce iese din mainile lor, dar se bucura mai ales ca toata comunitatea are de castigat.

Augusta Costea, localnica: "Fiica mea a fost suprata ca nu are niciun ban, n-are nimic, a dat-o din deal afara, i-a dat ordonanta si a inceput sa faca ciorapi si o ajut si eu cate un pic cand pot. La noi nu s-a intamplat asa ceva, faceam pentru noi, dar nu stia nimeni ca te duci sa capeti bani pentru sosete."

In depozit sunt sute de perechi de sosete si alte produse lucrate manual care asteapta sa fie expediate catre clientii infrigurati din lumea larga. Tica nu isi face griji ca o sa ramana cu ele pe stoc. Este curajos de fel doar a parcurs 2500 de kilometri pe bicicleta din Copenhaga-unde a studiat designul vestimentar si pana in Romania.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies