Pe malul lacului troneaza Cameron House, un conac aristocratic transformat in hotel de 5 stele, care adaposteste si patru restaurante, dintre care unul a fost recompensat de ghidul Michelin cu 1 stea. Chef-ul, Martin Wishart, este una din cele mai aclamate figuri din gastronomia britanica.
La 30 de minute de mers cu masina din Glasgow, pe un drum care-ti incanta ochii, Loch Lomond este unul din cele mai mari motive de mandrie a scotienilor si, totodata, unul din cele mai frumoase lacuri din lume. Un adevarat paradis pentru turistii pretentiosi si pentru starurile care isi doresc o vacanta departe de ochii curiosilor.
Aici, departe de Romania, Georgeta Militaru conduce o echipa 7 patiseri. Lucreaza pentru Cameron House din mai 2011, iar de atunci pana acum, i-au degustat deserturile multe nume mari.
Munca din cofetariile anilor 90, baza pentru patiseria de lux
“Am inceput sa fac prajituri pentru familia mea de cind eram mica pe la 14 ani, tatalui meu ii placea toate prajiturile mele si asa am inceput sa ma simt atrasa de patiserie”, isi aminteste Georgeta Militaru.
Drept urmare, dupa liceu, a urmat cursurile de patiser-cofetar. “Primul loc de munca pe care l-am avut in domeniu a fost intr-un laborator de cofetarie unde am trecut prin toate etapele (blaturi, foi, creme, umplut torturi, decorat). Acolo am invatat baza si asta m-a ajutat foarte mult. Apoi am lucrat la un hotel de 5 stele in Bucuresti in jur de 8 ani dupa care in 2004 am lucrat un an in Scotia, apoi doua contracte pe vas de croaziera pe Dunare. In UK m-am intors in 2006 prin intermediul unei agentii.”
Citeste continuarea pe foodstory.ro