Concurente in sezonul “MasterChef – Proba celebritatii”, care incepe la ProTv din 22 octombrie de la ora 20.30, surorile Cheeky Girls au marturisit ca au multe amintiri culinare legate de boacanele pe care le-au facut in copilarie.
Astfel, Monica Irimia povesteste ca ea si sora sa au fost de mici atrase de gatit si ca, impreuna cu fratele lor, se aventurau in bucatarie atunci cand mama lor pleca de acasa la cumparaturi. Insa nu intotdeauna tentativele lor de a gati erau si reusite:
"MasterChef - Proba celebritatii" incepe marti, 22 octombrie, de la 20.30, la ProTV!
“Imi aduc aminte de prima aventura serioasa. Aveam cinci ani si la initiativa fratelui nostru am hotarat toti trei sa pregatim castane prajite. Nu stiam noi cum se face, asa ca am pus o tigaie enorma pe aragaz si dupa ce am vazut ca s-a incins, de la o distanta cam de un metru fiecare dintre noi arunca cate o castana in tigaie. Ne era frica sa ne apropiem mai mult. Va dati seama ca a inceput sa iasa fum de-l taiai cu cutitul. Am deschis geamul si tocmai atunci mama, care venea cu plasele de cumparaturi, a sesizat de la coltul strazii un fum negru iesind din bucataria noastra. A crezut ca a luat foc bucataria si pentru ea a fost o sperietura grozava, apoi toti vecinii s-au alarmat. Doar noi trei nu aveam nici o problema pentru ca ne distram de minune”, povesteste Monica.
Si Gabriela Irimia isi aminteste de tentativa lor de a pregati cina pentru tatal lor, tentativa care s-a dovedit din nou a fi o reala aventura. ”Aveam cam 13 ani”, povesteste Gabi, ”eram singure acasa si ne-am decis sa facem o surpriza pentru tatal nostru si sa-i gatim cina: cartofi prajiti cu pui. Fara sa avem cea mai mica experienta, cu greu am reusit sa prajim cartofii in patru ore! Ideea noastra a fost sa punem foarte putin ulei intr-o tigaie mare si sa prajim cartofii unul cate unul, ca sa nu avem probleme cand trebuie sa ii intorcem in tigaie... Nu am mai apucat insa sa gatim si puiul, va dati seama. Singura problema a fost ca tata a trebuit sa zugraveasca bucataria, caci tavanul a devenit din alb negru de la fumul puternic generat de uleiul incins. Tata, gentleman cum este, nu ne-a certat, a apreciat enorm gestul nostru si a mancat putin din cartofii arsi, uscati si cruzi la mijloc, spunand ca sunt exceptionali. Nu vom uita acest lucru cat traim, ne asteptam sa fim certate, dar tata ne iubeste prea mult si nu a vrut sa ne supere.”