Matematicianul care poate face orice calcul aproape instantaneu viseaza sa ajunga la Harvard. Cum si-a descoperit talentul


	Matematicianul care poate face orice calcul aproape instantaneu viseaza sa ajunga la Harvard. Cum si-a descoperit talentul
Citeste mai mult despre: Stoica Peter Julien, matematica,
Data: 29 Martie 2014

O minte stralucita – asa poate fi caracterizat tanarul Stoica Peter Julien, un matematician care a uimit juriul prin rapiditatea cu care poate face orice calcul aproape instantaneu. “E bun”, a fost concluzia lui Andi, profesor de matematica de profesie, iar Mihai a continuat: “E un dar pe care il intalnim foarte rar, e fantastic ceea ce faci”, asa ca matematicianul a trecut mai departe la “Romanii au talent”.

Totul a inceput anul trecut cand a mers intr-o excursie in Barcelona. Era intr-un restaurant intr-o discutie cand, din joaca, a inceput sa numere literele din numele celor prezenti.

A inceput sa faca instantaneu calcule cu numere. A fost incurajat de mama sa continue ceea ce a inceput initial in joaca. Se poate spune ca mosteneste talentul de la sora mamei, care este profesor de matematica. Mama spune ca la 1 an si 7 luni deja stia sa spuna literele, iar la 2-3 ani deja citea cursiv. 

Peter are si alte activitati extrascolare. Acum merge la fotbal, dar a facut  2 ani de pian si vioara. S-a nascut la New York si are cetatenie americana. Tatal lui e roman stabilit in America. Peter este singur la parinti.

Show-ul este integral si pe Voyo.ro.


Peter este in clasa a zecea la Grigore Moisil si, ironia sortii, nu este primul din clasa la matematica, este al doilea. 

Crede ca merita sa castige “Romanii au talent” pentru ca mai sunt doar doi oameni in lume care fac ceea ce face el. Poate rezolva orice radical. Poate spune cate cifre are un nume, sa adune la nesfarsit sume de ordinul zecilor si sa scoate factori comuni din radicali. Nu se antreneaza pentru asta. 

Peste 5 ani se vede student la Harvard. Daca ar castiga, cu banii si-ar plati taxa facultate.

Marele castigator "Romanii au talent" esti TU. Serios, intra sa vezi ce ti se intampla! 

 “Ma numesc Stoica Peter Julien, m-am nascut pe 7 iunie 1998 la New York. Sunt elev in clasa a 9-a la Colegiul National Grigore Moisil. Am fost crescut de mama de la varsta de 6 saptamani,iar tata traieste in SUA.

Mama are 47 de ani si este medic de familie. In copilarie am fost foarte fericit. Inca de mic am fost in numeroase calatorii, am vizitat intreaga tara impreuna cu mama  si copiii de la scoala, cu aceste ocazii am vazut numeroase manastiri din Romania, Castelul de la Hunedoara, toate locurile frumoase de la noi din tara de unde am numeroase amintiri.

.Incepand cu varsta de 3 ani reuseam deja sa citesc cursiv. De asemenea, vorbeam bine si romana si engleza.

Abilitatile matematice le-am descoperit intamplator, fiind impreuna cu niste prieteni la masa si am inceput sa spun cate litere sunt cuprinse in numele lor,dupa aceea sa fac calcule matematice instantaneu. M-au incurajat mama, bunica si colegii din clasa. De asemenea, de mic am urmat lectii de pian, tenis, fotbal, inot, franceza. Peste 5 ani vreau sa ajung la Harvard University.

Mai exista in lume oameni cu aceste abilitati,dar sunt mai in varsta (Rudiger Gamm si Scott Flansburg). M-am hotarat singur sa merg la “Romanii au talent”. Am vrut sa particip la acest show care ofera posibilitatea de a-mi face cunoscut talentul pe care-l consider deosebit deoarece este mai rar intalnit.”

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies