Sorin Bontea a intarziat cu pranzul a 800 de soldati si a avut parte de o corectie pe masura! Afla chiar de la el ce a patit


	Sorin Bontea a intarziat cu pranzul a 800 de soldati si a avut parte de o corectie pe masura! Afla chiar de la el ce a patit
Citeste mai mult despre: MasterChef, soldati, Sorin Bontea,
Data: 23 Septembrie 2012

Sorin Bontea, unul dintre bucatarii de la Masterchef povesteste despre pasiunea sa, gatitul.

Draga Sorin, iti mai amintesti de primul tau succes culinar?
Nu chiar. Cand am intrat prima oara in bucatarie am luat lucrurile mai mult ca pe o joaca. La acea vreme nu ma gandeam ca am sa imbratisez aceasta meserie. Dar imi aduc aminte ca atunci cand eram singur acasa gateam pentru prietenii mei: odata le-am facut peste hamsie dat prin malai si pus pe scobitori. Cred ca ala a fost primul success culinar.

 Ai spus ca stateai foarte mult pe langa mama ta in bucatarie. Ce poti spune ca ai invatat de la ea in bucatarie?
Am invatat in primul rand respectul pentru bucatarie si placerea de a gati.

Cum e sa gatesti pentru 800 de soldati, asa cum ai facut in timpul stagiului militar – obligatoriu pe vremuri? Iti mai aminteste un episod comic sau pur si simplu iesit din comun de atunci?

Sa gatesti pentru 800 de soldati nu ar fi o mare problema daca ai face-o intr-o bucatarie dotata, dar tinand cont ca eu am gatit cu bucatarii de campanie, cu un fel de cazane pe roti care functionau cu motorina, nu a fost usor. Sa stai afara indiferent de vreme, pe ploaie, in vant, in bataia soarelui nu este deloc usor. O intamplare tragi-comica as zice a fost cand intr-una din zile una din aceste bucatarii nu a functionat asa cum credeam eu si s-a nimerit sa fie cea in care aveam de fiert fasole. Soldatii asteptau sa manance la ora pranzului, ca de obicei, dar au mancat cu 3 ore intarziere! Si de la asta mi s-a tras o instructie ca pe front.

Daca tot ai muncit atat de mult pe vase de croaziera, te poti lauda si ca ai vazut toata lumea?
Mi-ar fi foarte greu sa va enumar toate tarile pe care le-am vazut si culturile acestora, dar imi este mai usor sa va spun ce continente nu am vazut: Africa si cateva tari din America de Sud.

Cum a pus aceasta experinta profesionala presiune pe viata ta familiala? Cati ani au copiii tai, Miruna si Iulian? Crezi ca-ti vor mosteni talentul culinar?
Aceasta profesie, prin felul ei, pune o presiune foarte mare asupra bucatarilor, dar si a familiilor lor. Ca un exemplu, va pot spune ca in toate zilele sarbatoare esti la munca. Miruna are 10 ani, iar Iulian 17 si cred ca Miruna mosteneste ceva din talentul meu, cel putin pana la varsta asta asa am observant, nu stiu cum va fi cand va creste.

Cat de pasionat esti de pescuit? Chiar sunt teme recurente apa si navigarea in viata ta? Sa intelegem ca pestele este ingredientul tau preferat?
Sunt foarte pasionat de pescuit, dupa parerea mea este unul dintre cele mai bune moduri de a te relaxa. Nu stiu daca apa si navigarea sunt chiar teme recurente.  Imi place pescuitul si merg cu drag atunci cand imi permite timpul. Si pot spune ca pestele este preferatul meu.

Iti mai amintesti ce ai gatit pentru Nicolas Cage? Dar pentru John Bon Jovi?
Pentru Nicolas Cage am gatit un duo de foi gras, care este o combinatie intre cald si rece, dulce si sarat si bucatarie moleculara.

Se poate spune ca MasteChef ti-a schimbat viata?

Cu siguranta emisiunea Masterchef mi-a schimbat viata in bine... Dar este si o parte putin mai grea, aceea de a deveni persoana publica.

Ce tip de bucatarie iti place, fiindca am inteles ca esti familiar cu foarte multe bucatarii nationale?

Nu am un specific de bucatarie care sa imi placa mai mult decat altul, pentru ca fiecare in felul ei este deosebita si trebuie apreciata.

Daca tot a venit vorba de peste, vom gati peste.
Ingrediente:
file peste alb, ceapa, usturoi, telina apio, rosii, ardei gras, ardei iute, patrunjel, busuioc proaspat, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune ulei de masline, ceapa taiata pestisori, se caleste un minut, dupa care se adauga telina taiata julien, se mai lasa un minut, apoi se pune ardeiul taiat in acelasi mod, rosiile taiate cuburi, usturoiul taiat feliute subtiri, se lasa sa fiarba doua minute, dupa care se asezoneaza cu sare si piper si se pune patrunjelul tocat mai mare si busuiocul rupt. Mare atentie, legumele trebuie sa fie mai mult crude. Intr-o tava se pune putin ulei de masline, se pune fileul de peste asezonat cu sare si piper peste care se aseaza legumele si sosul obtinut. Se baga la cuptorul bine incins pentru 5-6 minute in functie de grosimea pestelui. Cand este gata si l-ati asezat in farfurie, se stropeste cu putin ulei de masline si o frunza de busuioc proaspat.
 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies