Simona Paslaru vrea sa faca cursuri de bucatar! Ce alte planuri are dupa ce se termina MasterChef


	Simona Paslaru vrea sa faca cursuri de bucatar! Ce alte planuri are dupa ce se termina MasterChef
Citeste mai mult despre: Simona Paslaru, bucatar, MasterChef,
Data: 04 Iunie 2012

Simona Paslaru vorbeste despre experienta ei la show-ul MasterChef.

Cand ai intrat in acest concurs ti-ai imaginat ca o sa ajungi atat de departe? Ce ti s-a parut cel mai greu, pana acum, in concurs?

Nu mi-am imaginat absolut nimic. Mi-am propus doar sa savurez din plin fiecare etapa pe care o trec si sa merg cat mai departe. De un lucru eram sigura: ca am ambitia si pregatirea necesara pentru a ajunge departe. Am incredere in mine, stiu ca stapanesc destul de bine multe tehnici dificile si am un “bagaj” destul de consistent in arta culinara… Cel mai greu mi s-a parut ritmul emisiunii. E foarte obositor, extenuant. Multe ore de filmat, zile interminabile. Foarte greu! Nu reuseam sa recuperam, de altfel toti am slabit în timpul emisiunii. Acumulare de oboseala, nervi si mult stres… O alta greutate? … Chefii.  Au fost foarte duri cu noi!

Care a fost cel mai sofisticat fel de mancare pe care l-ai gatit la Masterchef? Dar cea mai mare greseala pe care ai facut-o la MasterChef?

Cu siguranta cel de la preselectie, de la Pullman (Raviole de creveti si trufa de Perigord, cu sos de crustacee si emulsie de ulei de masline) dar si cel de la proba oului, cu o tehnica si idee originala, o reteta mai aparte. Dar au mai fost si alte preparate. De exemplu, cel de la cutia misterelor, cand am gatit sufleu de ciocolata. Un preparat foarte greu de realizat din punct de vedere tehnic. Am avut si un sos de vanilie (“crème anglaise”) foarte greu de realizat, dar care a iesit perfect. Un altul, atunci cand am gatit foie gras sau atunci cand am gatit homar (reteta a fost executata perfect din punct de vedere tehnic, era si gustuoasa, iar sosul era demential, insa nu le-a placut prezentarea pe farfurie). Cred ca am avut cateva preparate cu care am iesit din lot!

 Ce ai invatat din acest concurs?

Am inteles un lucru: pentru a fi un bun chef, trebuie sa stii sa-ti canalizezi nervii si sa ramai calm. Din punctul meu de vedere, un chef care isi petrece zilele alergand si urland in toate directiile si care lucreaza intr-o stare de nervozitate continua, ar face mai bine sa isi schimbe meseria… In bucatarie, trebuie sa fii suficient de organizat, de meticulos si atent la detalii, evitand cu orice pret sa iti pierzi pedalele. Farfuria e oglinda sufletului si a starii de spirit. Am mai inteles ca modul de prezentare pe farfurie contribuie foarte mult la reusita unui preparat. Ca si un sculptor, un bun bucatar trebuie sa fie in acelasi timp si artizan, dar si artist. Sa gatesti, e intr-adevar o meserie. Stapanand cateva baze, multi o pot practica… Pe cand aranjarea in farfurie e, mai degraba, o forma de exprimare artistica.

Ce te-ai gandit sa faci dupa terminarea acestui show?

Voi continua cursurile de sommelier in Belgia. Mai am un an din 5 si voi obtine diploma. In paralel, mi-am propus sa urmez cursuri pentru a obtine diploma de bucatar. Pentru a ma perfectiona, voi incerca sa lucrez cu bucatari renumiti din regiunea mea, in Belgia. I-am contactat deja si sunt de acord. Bineinteles ca voi lua in considerare si orice alte propuneri. Voi analiza foarte bine tot ceea ce mi se va propune pe viitor si voi lua decizia cea mai buna. Cine stie? Poate voi reveni in România mai repede decat credeam!

Cu care dintre cei trei MasterChefi ti-ar placea sa colaborezi?

Fara a sta prea mult pe ganduri, cu Chef Sorin. Ar fi o onoare o colaborare cu oricare dintre cei trei MasterChefi, dar ma simt mult mai compatibila din punct de vedere profesional cu Chef Sorin. Sunt sigura ca in realitate e un Chef foarte calm, care gateste cu mare profesionalism si mare finete. Cred ca e foarte perfectionist si atent la detalii. Si in plus, e si un bun didact: explica cu placere si rabdare. Cred ca as invata multe in preajma lui.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies