Robin Thicke, parodiat intr-un clip de milioane de vizualizari. Prea explicit, ca sa treaca neobservat: VIDEO


	Robin Thicke, parodiat intr-un clip de milioane de vizualizari. Prea explicit, ca sa treaca neobservat: VIDEO
Citeste mai mult despre: Robin Thicke, Blurred Lines, parodii, virale,
Data: 08 Septembrie 2013

O parodie feminista a videoclipului piesei "Blurred Lines", creata de trei student neozeelandeze, se apropie de 2 milioane de vizualizari pe site-ul YouTube, ai carui administratori au retras pentru o scurta perioada de timp acest clip de pe platforma lor, considerandu-l prea explicit.

Trei studente la drept de la Universitatea Auckland au postat pe site-ul YouTube un videoclip, "Defined Lines", in care ironizeaza clipul cantaretului Robin Thicke. In videoclipul lui Robin Thicke, mai multe femei tinere, imbracate sumar, par sa se plieze in fata tuturor dorintelor cantaretului si ale prietenilor sai.

In clipul realizat de cele trei studente, cativa barbati tineri, care poarta doar boxeri Calvin Klein, sunt redusi la statutul unor simple obiecte, cu zambetul pe buze, ondulandu-si soldurile.

Numarul de vizualizari de pe YouTube se apropie de 2 milioane. Clipul a fost retras luni de pe YouTube, care a considerat ca are un continut "sexual nepotrivit", inainte ca administratorii site-ului sa isi recunoasca eroarea si sa autorizeze din nou difuzarea videoclipului. Acest incident nu a facut decat sa creasca si mai mult numarul vizualizarilor sale.

"Urasc aceste cuvinte vagi/ Stiu ca o vrei", canta Robin Thicke in versiunea originala, versuri criticate de multe persoane care vad in ele o incurajare adresata barbatilor, indemnandu-i sa se lipseasca de consimtamantul partenerei.

"Ce vedeti la televizor/ Nu vorbeste despre egalitate/ E doar misoginism", ii raspund cu vigoare Zoe Ellwood, Olivia Lubbock si Adelaide Dunn, intr-un cantec cu versuri amuzante si ritmate.

In loc sa se conformeze imaginii femeilor tinere imbracate sumar, o aparitie traditionala in videoclipuri, ele spun ca sunt "erudite, inteligente si sarcastice" si cer persoanelor care urmaresc clipul lor "sa reziste in fata sovinismului".

"Consideram ca femeile trebuie sa fie tratate pe picior de egalitate (cu barbatii) si incercam (prin acest videoclip) sa reactionam fata de aceasta cultura care face din femeie un simplu obiect in videoclipuri", a declarat Olivia Lubbock.

Vorbind despre retragerea - temporara - a videoclipului, tanara neozeelandeza a declarat: "E amuzant sa vezi reactiile generate atunci cand situatia este inversata si cand faci din barbat un simplu obiect".

"Din cauza volumului mare de videoclipuri pe care le avem pe site-ul nostru, comitem uneori si erori", au declarat administratorii site-ului YouTube.

Cantecul lui Robin Thicke a fost indelung comentat in presa internationala, dupa prestatia ultrasexualizata a cantaretei americane Miley Cyrus la gala MTV Video Music Awards 2013, in duet cu cantaretul nord-american. 

Purtand un bikini de culoarea pielii, Miley s-a frecat de Robin, cu limba scoasa ostentativ si, jucandu-se de o maniera sugestiva cu o manusa uriasa, a efectuat un numar de dans care i-a lasat perplecsi pe multi dintre spectatorii si comentatorii prezenti la eveniment.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies