Reteta Nelu Pirvan: Piept de rata cu fudulii de ratoi, piure de mazare, morcov si cartof

Reteta Nelu Pirvan: Piept de rata cu fudulii de ratoi, piure de mazare, morcov si cartof
Citeste mai mult despre: MasterChef, Nelu Pirvan, reteta, sezonul 5,
Data: 14 Octombrie 2015

Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!

Ingrediente:

Piept de rata 400g, fudulii de ratoi 100g,  fructe de padure 150g, unt 50 g, cognac 50 ml, vin 100 ml, sare dupa gust, piper dupa gust, merisoare 50g, coacaze 50g, afine 50g,cartofi 300g, parmezan 200g, rodie 1bucde 200 g,30 ml acetobalsamic,30 ml sos de soia,100 ml ulei de masline,morcov 200g,rucola 100g,1 lamaie de 100 g ,50 ml de miere,2 g nucsoara,150 g de mazare prefiarta ,ardei iute 50 g,100g prosuto crudo.

Mod de preparare:

Pieptul de rata se fasoneaza, se intoarce pe partea cu pilele, se cresteaza in patratele, se da cu sare si piper pe ambele fete. Apoi se pune intr-o tigaie incinsa pe partea cu pielea 2 min, 1 min pe cealalta parte si pe laterale cate 30 de secunde pt a se inchide preparatul si se flambeaza cu 50 ml de cognac.

Intr-o tigaie teflonata bine incinsa se pune hartie cerata, se pune parmezanul ras si se lasa pana incepe sa se topeasca. Se ia hartia cerata cu parmezanul si se pune pe un bol de sticla intors si se preseaza cu un prosop de bucatarie sa-si ia forma. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul, se sareaza se pipereaza fudulia si se frige pe ambele parti cate 1 min si jumatate.

Apoi se baga la cuptorul preincalzit impreuna cu pieptul de rata, pe o hartie cerata  timp de 6 min. Salata de rucola cu rodie se asezoneaza cu aceto balsamic, sare, piper, zeama de lamaie, cu rodia care se blendeaza si se da printr-o sita si se aseaza intr-un cos de parmezan. Se pune apa la fiert intr-o cratita, cartofii se taie cubulete, morcovii rondele, mazarea se soteaza in unt la tigaie.

Dupa ce s-au fiert morcovii si cartofii se strecoara intr-o sita apoi se amesteca cu mazarea, cu untul, smantana lichida si se blendeaza. La final se pune parmezanul si nucsoara. Se incinge o tigaie, se pune untul la topit, se adauga fructele de padure, coacazele, afinele si merisoarele, se pune mierea, se adauga vinul, coniacul, sare, piper, zeama de lamaie si ardeiul iute.

Sosul rezultat se pune intr-un vas si se blendeaza iar apoi se strecoara printr-o sita de inox.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies