Reteta Irina Matiaga: Saint-Honore Rose

Reteta Irina Matiaga: Saint-Honore Rose
Data: 27 Octombrie 2015

Ingrediente:
1. Aluat nisipos                                                                
- 125g. faina
- 50g. Zahar pudra
- 20g. Faina de migdale
- 75g. Unt rece                                            
- 1 galbenus
- 30 grame faina de migdale

2. Aluat fiert
- 125ml. apa
- 150g. faina
- 100g. unt
- 4 oua
- praf de sare
- 1 lingura zahar

3. Crema fiarta
- 4 galbenusuri
- 125g. zahar
- 500ml. lapte
- 30g. amidon de porumb
- 30g. faina
- esenta de culoare rosie

4. Jeleu de zmeura
- 500g. zmeura
- 200g. zahar
- gelatina

5. Glazura
- 500g. zahar
- 100g. glucoza
- 180ml. apa
- o lamaie

6. Frisca de decor
- 250g. zahar
- 500g. frisca 35%

Mod de preparare:
Pregatim jeleul, zmeura.

Pentru aluat nisipos amestecam ingredientele uscate si adaug untul si oul. Il invelim in pelicula si il punem la frigider.

Pentru aluatul fiert punem intr-o cratita laptele, apa, untul, praful de sare, zaharul si aducem la punctul de fierbere, apoi adaugam faina. Micsoram focul. Luam de pe foc cratita, lasam putin sa se raceasca apoi adaugam cate un ou amestecand dupa fiecare.

Din aluatul nisipos facem un cerc, apoi umblem un pos cu aluat fiert si facem trei buline+un cerc deasupra cercului de aluat nisipos, punem in rola la 160 grade la 15-20min.

Preparam crema fiarta: punem laptele in cratita la foc, adaugand jumate din cantitatea zaharului. Cealalta jumatate o adaugam in galbenusuri, batem galbenusurile bine cu zaharul, pana la inalbire, adaugind amidonul si faina, amestecam bine adaugind putin din cantitea laptelui, laptele nefiert. Cand laptele e aproape fiert il turnam in compozia
de ou. Punem compozitia inapoi la foc pina la ingrosare, adaugind esenta de culoare rosie si aducand crema la culoarea roza.

Prepararea glazurei: punem intr-un vas la foc 200ml. Apa cu 500g. zahar si 100g. Glucoza. Aducem la fierbere, la 180 grade, apoi racim la 160 grade si o batem la viteza mare adaugand suc de lamie.

Batem frisca cu zaharul si trecem la montarea prajiturii,in mijlocul foii de aluat nisipos centralizam jeleul, ungem trei bile cu glazura si cercul de pe aluatul nisipos. Cele trei cercuri le fixam pe cercul de aluat fiert apoi cu ajutorul unui pos deasupra jeleului punem crema fiarta apoi frisca, ornam cu o petala de trandafir si zmeura.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies