Reteta Andrei Isac: Ravioli cu parmezan si pancetta crocanta

Reteta Andrei Isac: Ravioli cu parmezan si pancetta crocanta
Data: 23 Septembrie 2015

Ingrediente:

10 oua 500g faina 00 150g pecorino romano 500mllapte 150gr unt 200gr pancetta 50gr parmezan sare piper 100ml ulei masline

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare:

Preparam pasta: 200gr faina si 2 oua, un varf de sare si o lingura de ulei masline le amestecam si framantam pana cand aluatul va deveni compact

Preparam sosul beschamel cu branza pecorino romano: intr-o cratita topim 50gr de unt si adaugam 50gr de faina.

Amestecam pentru cateva minute pana cand obtinem o crema. Luam cratita de pe foc si adaugam laptele cald. Punem din nou la foc mic pt 10 min. La sfarsit adaugam branza pecorino rasa, sare si piper si amestecam bine.

Taiem fasii pancetta si o prajim pana cand devine crocanta.

Preparare ravioli: intindem coca foarte subtire si decupam cercuri cu diametru de 12-15cm; cu ajutorul pungii pentru ornat creem un fel de cuib cu sosul de branza pecorino in centrul discului de coca iar in interiorul lui punem un galbenus de ou si un pic de sare; udam marginea discului cu apa si inchidem cu un al doilea disc.

Fierbem raviolo in apa sarata pentru 2-2.30 min

Servim ravioli cu unt topit, parmezan si pancetta crocanta.

Modifică setările cookies