Reteta Marin Vilcan: Gulyas

Reteta Marin Vilcan: Gulyas
Citeste mai mult despre: MasterChef, Marin Vilcan, reteta, sezonul 5,
Data: 14 Octombrie 2015

Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!

Ingrediente pentru gulyas:

300 g muschiulet de vitel 100 g unt 85 % 30 g paprika afumata 3 g  paprika iute 10 g chimen 6 g sare 1 g piper negru proaspat macinat 2 cartofi cca 250 g 1 morcov 100 g 1 ardei gras rosu 1 patrunjel radacina 2 catei usturoi 3 cepe albe cca 300 g 50 g arpagic rosu 1 frunza dafin 2 rosii  (coapte)cca 300 g 50 g cimbrisor 50 ml smantana fermentata 20 %

Pentru placinta

300 g faina 300 ml iaurt 10 % 25 g drojdie 6 g sare

Pentru plating

mini-mix plante aromatice mini creson 10 -15 boabe mazare

Mod de preparare:

1. Din faina, drojdie si iaurt se face o coca, se da la dospit pentru 30-40 minute

2. Cartofii curatati se pun la fiert in apa cu sare

3. Muschiuletul se taie in rondele de cca 2,5 cm grosime

4. Chimenul se prajeste usor pana isi elibereaza aromele dupa care se piseaza in mojar.

5. Se condimenteaza rondelele de muschulet cu sare, piper, boia si chimen dupa care se tavalesc prin faina

6. Se prajesc rondelele de muschiulet in unt pana ating in interior temperatura de 80 grade (la foc mic)

7. Se pregateste sosul gulyas astfel : In tigaia in care a fost prajita carnea se caleste ceapa taiata marunt pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul si se mai prajeste un minut. Se adauga paprika dulce, paprika iute, chimenul maruntit, frunza de dafin, rosiile taiate cubulete, frunzulitele de la cimbrisor. Se adauga 300 ml apa si se asezoneaza cu sare si piper dupa care se da la fiert pentru 25-30 minute. Dupa ce a fiert se paseaza cu un blender se adauga smantana si se mai da un clocot. Verificam consistenta daca este prea lichid il reducem iar daca este prea vascos mai adaugam lichid, gustam si gata am facut  cel mai bun sos gulyas ever.

8. In 200 ml apa se adauga o lingura de unt si se pun la fiert cateva cubulete de cartofi, rondele de morcov  si de patrunjel, arpagicul curatat se asezoneaza cu sare si piper. Cand apa este aproape scazuta se adauga  cateva discuri decupate din ardei si se soteaza 1-2 minute (legumele trebuie sa fie al dente).

9. Se scurg cartofii de apa, se paseaza, se adauga 3-4 linguri de iaurt, se amesteca si se asezoneaza.

10. Se modeleaza din aluat bile de 3-4 cm, se aplatizeaza cu sucitorul pana ajung la 10-12 cm diametru, se ia mash de cartofi, cca 50 g, se pune in mijloc si se stringe aluatul spre mijloc dupa care se aplatizeaza din nou pana la 18-20 cm. Se coc intr-o tigaie groasa cca 2 minute pe fiecare parte.

11. Taiem din discurile de aluat dreptunghiuri de 12/3 cm

12. Pe o farfurie asezam o foaie de placinta peste care punem trei rondele de muschiulet. Acoperim cu o alta foaie de placinta peste care asezam legume sotate. Luam sos intr-o lingura si desenam o lacrima in farfurie si decoram cu mini-ierburi aromatice.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies