Desi era de-o schioapa, Octavian Strunila, care din 22 octombrie poate fi urmarit in show-ul “MasterChef – Proba celebritatii”, isi aminteste ca la varsta de 6 ani stia deja sa prepare clatite.
“De gatit o fac de cand ma stiu. Am gatit (asta n-o sa-i placa lui chef Catalin) clatite la doar 6 ani. Nu stiu cat sunt de priceput, dar sunt insistent. Daca pot sa numesc ceva, un hobby in viata mea, este vorba despre gatit. Exista momente cand mi se face dor sa mai gatesc ceva si atunci imi fac o lista si pornesc la cumparaturi. Iau toate ingredientele si pana seara intorc bucataria pe dos”, spune acesta. Octavian se declara un fan al bucatariei frantuzesti, pe care a descoperit-o in repetatele randuri in care a ajuns la Paris.
”Cred ca sunt aplecat mai mult spre bucataria frantuzeasca. Am si calatorit mai mult la Paris, poate fi si acesta un motiv, dar si faptul ca e putin mai gras tot ce se gateste acolo si ma atrage. Imi place mancarea mai grasa. Legea bucatariei frantuzesti este: ”Mai multa grasime, mai mult gust!”. Asa se face ca din bucatarie nu ii lipsesc niciodata branzeturile, pe care spune ca le foloseste atat in salate, cat si ca mic dejun, dar si condimentele: ”Folosesc foarte des busuiocul si usturoiul pentru ca imi plac crevetii si merg foarte bine in sosuri de usturoi si busuioc.”
Cat despre Masterchef, actorul din ”Tanti Florica”, sitcomul de la Pro Tv, recunoaste ca l-a atras din prima acest format: ”Mi se pare foarte interesanta ideea, mai ales ca a fost aplicata si in alte tari si a functionat cu succes. Eu unul sunt curios cum sunt anumiti oameni in bucatarie. De exemplu, il stiam pe Baxter facand muzica, dar nu mi-as fi imaginat ca se pricepe si la bucatarie.”