Corespondentul Stirilor ProTV intra in fiecare marti, de la 20:30, in competitia “MasterChef – Proba Celebritatii”, despre care recunoste deschis ca a fost mai mult decat o provocare pentru el.
Pasionat de gatit, Alex Dima a aflat pe pielea lui ce inseamna cu adevarat lucrul intr-o bucatarie profesionista, unde a trebuit sa jongleze cu mai multe ustensile in acelasi timp, cu ingrediente noi si cu presiunea probelor din concurs.
Toate si-au spus cuvantul, astfel ca in timpul filmarilor Alex a slabit 4 kilograme: “Trebuie sa spun din capul locului ca in emisiunea asta am slabit vreo 4 kg. N-am crezut in viata vietilor mele ca un ou sau un praf de piper pot sa faca diferenta intre viata si moarte, ca pot sa fiu atat de stresat ca mustarul are nu stiu ce bobite in el sau ca zaharul de pe nu stiu care prajitura nu are maroul care trebuie. A fost o provocare. De fapt, prima data am crezut ca sunt la camera ascunsa. Dar am acceptat si abia dupa ce am acceptat mi-am dat seama ce am facut si am intrat intr-un mini atac de panica. Ma vedeam cu groza intre oale, flacari, fum si 20 de camere in jur. Nu imi aduceam aminte nici macar o reteta. Abia dupa ce i-am vazut pe ceilalti concurenti mi-a mai venit sufletul la loc”, povesteste corespondentul Stirilor ProTV.
Alex marturiseste ca in timpul concursului a si invatat foarte multe despre bucatarie: “Sunt un amator. Imi place sa gatesc, sa combin lucruri, sa descopar si sa testez gusturi dar… nu sunt un bucatar adevarat. Am progresat insa foarte mult in concursul asta. Nu credeam vreodata ca o sa ajung sa jonglez cu 5 tigai in acelasi timp. Arta, nu altceva”.
Obisnuit cu munca de teren pe care o face pentru reportajele “Romania, te iubesc!”, care nu ii da mereu ragazul unei mese ca la “MasterChef”, dupa acest concurs Alex recunoaste ca priveste cu un ochi mai critic orice farfurie: “Pe teren mananc pe unde apuc, de cele mai multe ori pe fuga. Daca stau sa ma gandesc bine, dupa concursul asta oriunde ma asez la masa acum am tendinta de a critica modul in care e gatita mancarea. Stiti gestul ala de chef, cand separi componentele mancarii cu furculita”, glumeste el.