Imaginile care au emotionat sute de mii de oameni. Un tata isi spune povestea reala: cum a ajuns sa-si iubeasca fetita cu sindrom Down


	Imaginile care au emotionat sute de mii de oameni. Un tata isi spune povestea reala: cum a ajuns sa-si iubeasca fetita cu sindrom Down
Citeste mai mult despre: sindrom Down, copii, parinti,
Data: 03 Octombrie 2013

Un documentar emotionant care spune povestea unui tata, ce trece de la respingere la acceptarea propriului copil care sufera de sindromul Down, a devenit popular saptamana aceasta pe Youtube, strangand peste 770.000 de afisari in timp record.

Heath White, fost agent FBI, actualmente pilot in Texas, SUA, povesteste ca intotdeauna si-a dorit ca viata, cariera si familia lui sa fie perfecte. Sa creasca un copil cu sindrom Down? Total exclus, spunea White acum cativa ani.

"Era ca si cum am fi primit un copil stricat"

Si totusi, de ce s-a temut cel mai mult, nu a scapat: in 2006, testele prenatale au indicat un risc ridicat de sindrom Down, iar sotia lui a refuzat categoric sa faca intrerupere de sarcina. Asa se face ca pe 26 martie 2007 a venit pe lume Paisley, fetita lor cu nevoi speciale.

Ceea ce parea la inceput un adevarat cosmar, s-a transformat intr-o sursa de fericire pura. Cateva luni mai tarziu, pe cand o gadila si o facea sa rada in hohote, Heath White si-a dat seama ca Paisley e ca orice copil. A fost momentul in care a ales sa nu-i mai pese de prejudecati sau de gura lumii. A fost momentul in care a inceput sa-si iubeasca neconditionat copilul. 

Barbatul povesteste in documentarul pentru ESPN cum s-a transformat, din sotul care i-a cerut femii iubite sa faca un avort, intr-un tata iubitor si fericit, care isi accepta copilul exact asa cum este. Fetita lui, Paisley, are acum cinci ani si este o inspiratie pentru intreaga familie. Heath si sotia lui mai au inca doua fetite si asteapta in prezent un al patrulea copil.

Grija mea principala era inainte  – oare ce-or sa creada oamenii despre mine? Mi se parea ca a avea un copil cu sindrom Down e ca si cum as muri, asa simteam atunci. Era ca si cum am fi primit un copil stricat, defect”, marturiseste el cu o sinceritate dezarmanta.

Dupa nasterea lui Paisley, i-a fost greu sa se apropie de ea. “Momentul cand atitudinea mea s-a schimbat total a fost intr-o zi, cand stateam cu ea si o gadilam si ea radea si incerca sa se apere, sa n-o mai gadil. Am avut o revelatie atunci – ca Paisley este un copil ca orice copil, si ca, mai ales, este copilul MEU”, povesteste barbatul.

Heath White: "Iubirea mea pentru Paisley este perfecta"

Incepand de atunci, a vrut sa arate lumii intregi cat de mandru este de fiica lui. Pasionat de alergat si maratoane, a inceput s-o ia cu el la diferite curse, unde el alerga si o impingea pe ea cu caruciorul.

In acele momente eram impreuna, doar eu si ea. Sunt printre cele mai frumoase amintiri”, sustine White.

Pe vremea cand era inca egoist si speriat de faptul ca va creste un copil imperfect, cu sindrom Down, iar Paisley era doar un bebelus, Heath White a scris o scrisoare care a ajuns sa fie publicata in presa, plina de regrete si nemultumiri.

Acum, este un alt om si vrea sa-si ceara scuze pentru felul cum gandea acum cinci ani. Mai mult, spera sa poata ajuta si pe alti parinti aflati in aceeasi situatie.

Tot ce am vrut sa fac pana acum, nimic nu a atins perfectiunea. Dar iubirea mea pentru Paisley este perfecta. Aceasta este felul meu de a ma cai. Si sper ca ajut si pe alti parinti sa nu faca aceleasi greseli pe care era sa le fac eu”, conchide Heath White.



 

Sindromul Down, sau trisomie 21, reprezinta o afectiune cromozomiala (o afectiune din nastere, care este prezenta la copil inca din momentul conceperii) cauzata de prezenta unui cromozom 21 suplimentar. Toate persoanele cu sindrom Down prezinta un anumit grad de dificultate de invatare - retard mental. Gradul de dizabilitate difera de la o persoana la alta si e imposibil de apreciat in momentul nasterii cat de grav va fi. Aceasta tulburare genetica apare cu o frecventa medie de 1 la 800 de nasteri, la nivel mondial.

Sursa: Daily Mail

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies