O vecina l-a inscris la "Romanii au talent". Concurentul care canta la pahare de sticla, candidat pe cinste la premiul de originalitate


	O vecina l-a inscris la "Romanii au talent". Concurentul care canta la pahare de sticla, candidat pe cinste la premiul de originalitate
Citeste mai mult despre: Romanii au talent, Romanii au talent 2014,
Data: 09 Martie 2014

Un muzicant cu totul si cu totul special, Florinel Lautaru si-a adus paharele "bine acordate" si a cantat la ele, uluind o tara intreaga. "Cat de bun e!", a exclamat Smiley, iar juriul l-a desemnat drept un candidat pe cinste pentru premiul de originalitate. Cu trei de "Da", Florinel, trece in etapa urmatoare la "Romanii au talent".

Ma numesc LAUTARU FLORINEL, m-am nascut pe 14 iunie 1972, in orasul Zimnicea, judetul Teleorman si momentan nu am nicio ocupatie. Rareori particip la diverse evenimente unde cant la pahare.

Familia mea este formata din 3 membri. Sunt casatorit de 8 ani cu Lautaru Dorina, in varsta de 33 de ani, casnica. Impreuna avem un baiat de 5 ani pe nume Catalin.

Cand aveam 9 luni parintii mei s-au despartit, iar eu am ramas in grija mamei. Aceasta s-a recasatorit. Legatura cu tatal meu s-a reluat la varsta de 8 ani, moment in care am aflat de existenta tatalui meu biologic. Dupa 2 ani acesta s-a stins din viata. Tatal meu adoptiv m-a acceptat ca pe copilul lui. 

Am crescut intr-o familie numeroasa si, fiindca eram copilul din prima casatorie, bunica mea a fost cea care m-a ingrijit, mi-a oferit sprijin si m-a crescut ca pe fiul ei. Din cauza acestui fapt, copilaria mea nu a fost una foarte fericita, tulburat fiind in momentul in care am aflat despre existenta tatalui meu biologic.

 In timpul in care eu cresteam alaturi de mama mea, tatal meu natural incerca sa-mi castige custodia, insa din mai multe motive legale, acesta a pierdut dreptul de a ma recupera. Aceasta a fost si cauza imbolnavirii lui care s-a finalizat cu o tragedie, stingandu-se din viata la varsta de 36 de ani. Am aflat abia dupa doi ani de moartea lui, aceasta poveste afectandu-ma foarte mult. Aceasta a reprezentat una din suferintele mele care m-a afectat mult timp. 
 

Show-ul este acum INTEGRAL si pe Voyo.ro.

Una din pasiunile mele din copilarie a fost electronica, iar mai tarziu m-am regasit in muzica. Aceasta a facut parte din viata mea de la varsta de 16 ani, cand am inceput sa cant la nunti. Acela a fost momentul in care m-am simtit implinit pentru ca imi castigam propriii bani.

Timp de 15 ani am practicat acordeonul si percutia. La un moment dat, din motive financiare, am incercat sa imi conturez un viitor mai bun in strainatate, cantand cu acordeonul pe strada. Din cauza concurentei de la acea vreme, am renuntat la acordeon si m-am gandit ca trebuie sa fac cu totul altceva, ceva ce lumea nu mai vazuse, in speranta ca va fi mai bine. Din acel moment, am inceput sa descopar sunetele pe care le pot emite paharele de sticla.

Fascinat de ceea ce puteam sa realizez, am incercat sa imi construiesc un instrument de efect din pahare. Pentru acesta am avut nevoie de pahare speciale ca ton, pe care le-am gasit foarte greu la fabrica din Cluj.

Marele castigator "Romanii au talent" esti TU. Serios, intra sa vezi ce ti se intampla! 

In anul 2005, in perioada in care cantam la acordeon, m-am gandit sa confectionez acest instrument din pahare. Insa a fost foarte dificil de conceput pentru ca paharele se gaseau foarte greu, desi erau  normale si de asemenea erau rare ca nota muzicala. Finalizarea lui a durat doi ani, fiind un instrument foarte pretentios si greu de acordat. Intamplarea a facut ca atunci cand bateam in pahare cu creionele sa receptionez anumite sunete, iar in timp ce le spalam am descoperit aceste note muzicale. Usor mi-am dat seama ca se poate confectiona un instrument din aceste pahare, dar tot timpul traiam cu teama ca instrumentul se va auzi foarte incet.

 Dupa lungi incercari si dupa ce am aflat din mai multe surse ca acesta poate fi confectionat, am incercat sa il promovez. Insa am observat ca acesta este mult mai apreciat in strainatate. Am vrut sa vad cum reactioneaza lumea cand va auzi acest instrumest, iar dupa o incercare in strada am observat ca acesta are succes si ca oamenii se opreau in loc si ma ascultau si mai mult decat atat, primeam aplauze din partea lor. Pot sa spun ca in strainatate am intalnit multi romani care m-au indemnat sa ma intorc in tara si sa particip la aceasta emisiune, „Romanii au talent”. 

Sotia a fost cea care m-a incuajat, mi-a fost alaturi si m-a sprijinit moral in tot ce am realizat pe plan profesional.

In ceea ce priveste pregatirea, pot sa spun ca am invatat singur. Nu am urmat cursuri in domeniul muzicii, insa mi-am dorit intotdeauna. Din cauza lipsurilor financiare nu am putut sa urmez o astfel de scoala.

Pe strada am fost gasit de un domn care m-a promovat intr-o reclama. Cea mai mare performanata a fost ca m-am descurcat financiar, si mi-am castigat existenta din acest lucru, dar nimic mai mult.

 Consider ca printre cele mai mari realizari in plan profesional a fost faptul ca am putut sa ma pregatesc singur la un instrument dificil si ca am incantat publicul cu prestatiile mele.

Aceasta pasiune pentru muzica se datoreaza rudelor din partea tatalui, toti fiind muzicanti, deci este o mostenire a talentului. Dupa o perioada in care am incercat sa ma dedic muzicii, in viata mea a aparut actuala mea sotie.

Relatia mea de dragoste a inceput in urma cu 8 ani, pe vremea cand ocupatia mea era tot muzica. Ne-am vazut pentru prima data in statia de autobuz si, fiindca ploua, am impartit amandoi o umbrela. Relatia a continuat, iar cu timpul am decis sa ne mutam impreuna. Acum suntem casatoriti si avem impreuna un baietel. Ei sunt cei care ma motiveaza, ma sprijina in tot ceea ce fac si imi dau putere sa merg mai departe.

Imi doresc ca emisiunea „Romanii au talent” sa ma ajute sa promovez stilul acesta de muzica si sa particip la multe emisiuni si evenimente. As vrea sa am posibilitatea sa ma afirm, sa devin cunoscut. As vrea sa nu mai fiu nevoit sa parasesc tara pentru ca imi este greu sa ma despart de familie. 

Am observat ca si in Romania exista posibilitatea sa te afirmi, insa nu am avut sansa sa fiu descoperit de cineva. Desi apreciez multe vedete, nu am indraznit niciodata sa ma gandesc sa ajung atat de departe. Succesul poate sa se datoreze muncii mele si publicului.

Nefiind promovat acest instrument, nu as putea sa spun ca ma pot compara cu cineva, dar acesta este si motivul pentru care am ales aceasta emisiune.

Am venit la „Romanii au talent” pentru ca atunci cand urmaream emisiunea am simtit ca nu trebuie sa lipsesc de aici si ca pot face parte din romanii talentati, dar si datorita  insistentelor celor din jur. Acestea au inceput in strainatate si veneau din partea romanilor care erau stabiliti acolo si care urmareau si ei emisiunea. Am fost indemnat chiar sa particip la „Suedezii au talent”, insa am ales tara noastra pentru a-mi arata pasiunea fata de muzica. Principalul motiv pentru care am ales sa particip la emisiune a fost faptul ca vreau sa ma afirm si sa le demonstrez tuturor celor care m-au descurajat ca acest instrument poate avea succes si poate fi apreciat si in tara noastra. Desi nu eram foarte hotarat sa ma inscriu in acest concurs, in momentul in care vecina mea mi-a spus ca m-a inscris, am fost foarte surprins si bucuros si m-am gandit ca aceasta este sansa mea.

La cateva zile dupa inscriere, am fost contactat de echipa „Romanii au talent”. Legatura s-a pastrat de-a lungul emisiunii, timp in care am cunoscut multi oameni exceptionali care m-au ajutat pe parcurs, dar si altfel de talente. Echipa s-a comportat peste asteptarile mele, fiind multumit de toate conditiile acordate. Am avut ocazia sa ajung intr-un platou de filmare, sa cunosc oameni care se dedica muncii lor pentru a iesi totul perfect.

 Am asistat la realizarea unor interviuri si pentru prima data am fost intervievat. Am fost incantat sa cunosc minunatul juriu. Am fost bucuros ca la intrarea in scena, acestia au fost multumiti de numarul realizat de mine. M-a uimit publicul care a reactionat pozitiv, a aplaudat. M-am simtit minunat pe scena, dar in acelasi timp am avut foarte mari emotii, stiind ca sunt in fata camerelor de filmat. 


Nu in ultimul rand vreau sa spun ca am fost incantat de aparitia prezentatorilor, care m-au incurajat. Atat juriul, cat si publicul mi-au dat speranta ca ceea ce fac merita promovat si am cules de la ei mai multa incredere. Sper ca si pe viitor sa ma descurc la prezentarile mele. De departe a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea. 

Pot sa spun ca nu am venit la aceasta emisiune ca sa castig premiul cel mare, dar daca as ajunge acolo mi-ar prinde foarte bine pentru ca mi-as asigura viitorul si m-ar ajuta sa imi finalizez lociunta si sa imi ajut familia.

 Neavand un loc de stabil de munca, mi-ar da foarte mult curaj, iar viata mea se va schimba in bine. O parte din bani i-as investi pe viitor in studiile copilului meu, pentru ca eu nu am avut aceasta posibilitate. Mi-as dori foarte mult sa perfectionez acest instrument si sa achizitionez materiale care m-ar ajuta sa realizez un adevarat spectacol. As investi in imaginea mea si as promova ceea ce fac. Una din dorintele mele este sa imi inregistrez un DVD, si nu un CD pentru ca lumea sa poata vedea si aprecia nu numai partea melodica, ci si ceea ce o formeaza, acesta reprezentand unul din efectele momentului pregatit de mine.   

Pana acum nu m-am gandit cum ar fi sa realizez un show, insa impresionat de increderea pe care mi-au dat-o publicul si juriul, m-am gandit ca pe viitor pot sa realizez un adevarat spectacol. 

Nu numai ca sunt convins ca oamenii ar cumpara bilet la show-ul meu, ci am si avut parte de acest lucru atunci cand am testat curiozitatea oamenilor in afara tarii. Acolo am primit multumiri atat financiare cat si sprituale, fapt ce m-a facut sa cred ca pot convinge oamenii din jurul meu sa vina la un spectacol.

Sunt sigur ca participrea la acest show imi va da posibilitatea sa ma afirm, in primul rand. O alta oportunitate ar fi sa am ocazia sa cunosc persoane care vor aprecia talentul meu si sa ma bucur ca nu muncesc degeaba.

Tin sa multumesc pentru posibilitatile oferite de aceasta emisiune!

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies