Cum e sa fii orb pentru o zi in Bucuresti. Un experiment social cu final neasteptat


	Cum e sa fii orb pentru o zi in Bucuresti. Un experiment social cu final neasteptat
Citeste mai mult despre: orb, Bucuresti, emotionant, experiment social,
Data: 24 Martie 2014

Marius Gorgan si Mihai Iorga, cei doi tineri care formeaza grupul umoristic Evil Duck Jokes, au lasat pentru o zi glumele la o parte, pentru a face un experiment social.

Unul dintre ei s-a dat, pentru o zi, drept o persoana nevazatoare si a iesit la plimbare prin Bucuresti, pentru a vedea reactiile celor din jur. Tanarul “orb” a mimat, pe rand, ca nu reuseste sa-si gaseasca portofelul cazut din buzunar, ca nu se descurca la traversatul strazii si ca are nevoie de indrumare la metrou. Nu doar ca nimeni nu i-a furat portofelul, dar toti cei cu care a interactionat au fost uimitor de generosi, s-au intrerupt din drumul lor pentru a-l ajuta, ba chiar la final un barbat ii cumpara o sticla de apa, fara sa astepte nimic in schimb.
 


"Nu este vreo farsa. Oamenii cu dizabilitati duc o viata grea in Romania, din moment ce serviciile sociale sunt o gluma proasta, iar facilitatile pentru acestia practic nu exista. Am vrut sa vedem cum reactioneaza bucurestenii, locuitorii unui oras dur si haotic, cand o persoana nevazatoare e pusa intr-o situatie dificila. Am ramas fara cuvinte cand am vazut cati oameni au vrut sa ajute. Vrem sa le spunem tuturor ca ii imbratisam si ca speram ca vom putea ajuta si noi la fel de mult cat au ajutat ei intr-o singura zi” scrie in descrierea clipului de mai jos, care a strans deja peste 100.000 de vizualizari pe Youtube.


Cei doi temerari au reluat experimentul cateva zile mai tarziu, de data aceasta in doua cartiere rau-famate: Rahova si Ferentari, la provocarea lui George Buhnici de la iLikeIT.

Increderea in romanul obisnuit de pe strada? Restabilita! Urmariti si filmuletul de mai jos:

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies