Show-ul este integral pe voyo.ro
- Ce e cel mai greu la Masterchef?
Cel mai greu la MasterChef mi-a fost in momentele in care juratii imi gustau preparatele. A fost chinuitoare asteptarea verdictului, feţele lor netradand niciodata rezultatul. Exemplul elocvent este cel de la preselectie, cand am simtit ca timpul efectiv se dilata.
- Cum ai rezistat cantonamentului?
In cantonament a fost nemaipomenit. Imaginati-va ca am avut posibilitatea sa stau 24 de ore din 24 cu alti oameni care au aceeasi pasiune. In resedinta se respirau, se vorbeau, se gandeau numai retete, tehnici si aplicatii culinare. Ceva de vis!
- Ce a fost cel mai dificil pentru tine? Stressul, absenta familiei, criticile juratilor... Motiveaza raspunsul.
Cel mai dificil pentru mine a fost, dupa cum am mai spus, sa suport asteptarea verdictului celor trei chefi. Pentru executarea fiecarui preparat am pus suflet, cunostinte, plus doza de emotivitate caracteristica mie, care nu a facut decat sa ma bulverseze si mai mult.
- Care a fost concurentul de care te-ai temut? Si de ce?
Am luat in serios aceasta competitie, deci de la inceput m-am temut de toti concurentii nesubestimandu-i pe niciunul. In timp, teama s-a transformat in prietenie, care continua si in prezent. M-am bucurat de succesele lor si am trait esecurile alaturi de fiecare dintre ei.
- Dar care te-a enervat cel mai mult?
Cel mai mult m-a enervat ca nu puteam sa gasesc foarte repede ingredientele si ustensilele de care aveam nevoie pentru fiecare proba. A fost halucinant.
- Descrie in cateva cuvinte juratii.
Sorin: Lord, un adevarat gentleman.
Florin: Copilul teribil al bucatariei, caruia ii prevad un viitor fantastic.
Catalin: Un meserias in domeniu.
- Ai avut o proba favorita?
Da. Bineinteles, proba pe care am si castigat-o si care m-a facut capitan si m-a aruncat in cantina. !
- Cum ti-a schimbat viata participarea la aceasta competitie?
Pana la participarea la aceasta emisiune gateam doar pentru familia mea, eu neavand curajul sa gatesc pentru altii. Acum, situatia este cu totul alta. MasterChef mi-a dat incredere in mine, in potentialul meu si drept dovada nu as avea nicio problema sa gatesc pentru un eveniment de 300 de persoane. Nu in ultimul rand, am castigat prieteni, sper ca pe viata, cu care tin legatura. Cati se pot lauda ca au prieteni cu care impartasesc la modul sincer aceeasi pasiune?! Ma simt un rasfatat al sortii!!!
- Care au fost reactiile cunoscutilor / rudelor / colegilor dupa vizionarea primei emisiuni?
Majoritatea nu stiau, asa ca reactia a fost: O, MY GOD!!!!!!!!!
- Esti dispus sa renunti la slujba pe care o ai pentru bucatarie?
Da, sunt dispus. Vom vedea ce va aduce viitorul.
- Cum te-a schimbat experienta MasterChef?
Am o viziune total diferita in ceea ce priveste aceasta meserie. Am respectat-o si apreciat-o dintotdeauna (de mic mi-am dorit sa fiu bucatar, dar rasetele si glumele celor din jur m-au descurajat sa urmez aceasta cale), dar dupa experienta ”MasterChef” am ajuns sa o venerez. Credeti-ma, diferenta dintre bucataria de domociliu si cea profesionista este incomensurabila. Ii sfatuiesc pe cei care sunt bucatari in suflet sa nu isi cenzureze aceasta pornire si sa se inscrie la ”MasterChef” pentru ca vor avea parte de o experienta pe care vocabularul meu e prea sarac sa o exprime in proportie de suta la suta.
- Ce ai descoperit despre tine ce nu stiai inainte de a participa la acest show?
Am descoperit ca am un potential promitator in bucatarie si ca as putea ajunge sa excelez in domeniu.
- Te vei angaja in bucatarie dupa finalizarea acestui show?
Mi-ar placea foarte mult!
O reteta propusa de Sidia Sissoko
Supa de rosii cu busuioc acompaniata de crutoane cu crema de branza de capra
Ingrediente:
Pentru supa: 1kg de rosii, 2 buc. cepe medii, 1 buc. ardei kapia rosu, 4 catei de usturoi in coaja, 50 ml ulei de masline extravirgin, sare de mare grunjoasa, piper negru, o lingura de zahar, busuioc proaspat taiat marunt.
Vezi aici reteta completa si modul de preparare!