Sfaturile finalistilor din primul sezon pentru concurentii din cel de-al doilea sezon "MasterChef". Prinde gustul competitiei, de astazi, la ProTV


	Sfaturile finalistilor din primul sezon pentru concurentii din cel de-al doilea sezon "MasterChef". Prinde gustul competitiei, de astazi, la ProTV
Citeste mai mult despre: MasterChef,
Data: 05 Martie 2013

Azi, de la 20:30, la ProTV si pe Voyo.ro incepe un nou sezon "MasterChef".

Au fost ultimii patru in competitia primului sezon "MasterChef", i-au cucerit pe jurati cu talentul, dar si cu daruirea lor, iar dupa incheierea show-ului si-au transformat pasiunea in stil de viata. Castigatorul primului sezon, Petru Buiuca, dar si finalistii Mimi Nicolae, Bogdan Alexandrescu "Dexter" si Alex Petricean "D’Artagnan" au sfaturi pretioase pentru noii concurenti din acest sezon, care viseaza sa ajunga cel putin la fel de departe ca ei.

Petru Buiuca
Concurentii celei de-a doua editii MasterChef Romania trebuie sa aiba tupeu, dar unul pozitiv! Sa fie indrazneti, sa isi depaseasca limitele si sa nu uite sa isi lase sufletul in farfurie! E un sfat personal si o lectie pe care o pot oferi celorlalti, din proprie experienta. Cu o creativitate intinsa la maxim si o tehnica cel putin deosebita ei pot sa ii lase "masca" pe toti cei trei jurati! Fiecare jurat are "poftele" proprii si fiecare are stilul propriu, dar toti trei apreciaza indrazneala, hotararea si acel pas, un pic mai departe, care sa faca diferenta dintre preparate!

Exclusiv pe Voyo.ro: Primul interviu cu Petru Buiuca, cel dintai "MasterChef" al Romaniei

Mimi Nicolae
Sa-i cuceresti pe cei trei jurati de la MasterChef este "foarte simplu"! Nu ai nici cea mai mica sansa in fata lor daca nu gatesti, daca nu iubesti bucataria, daca nu te implici total in ceea ce faci. Sfatul meu pentru noii concurenti este sa bifeze aceste conditii si atunci oricare poate fi MasterCheful Romaniei, oricare le poate "fura inima". Cei trei chefi sunt niste bucatari si oameni deosebiti.

Bogdan Alexandrescu "Dexter"
Viitorul MasterChef al Romaniei ar trebui sa fie pasionat pana la extrem de ceea ce face, ar trebui sa nu ii fie frica de ingrediente si sa incerce sa le combine armonios, dupa cum ii dicteaza sufletul, imaginatia, cultura culinara si, nu in ultimul rand, papilele gustative. Pentru a-i cuceri pe cei trei jurati trebuie sa fie natural, sa incerce sa se simta bine in pielea lui si sa nu se teama de critica, pentru ca de fiecare data aceasta este constructiva; chiar daca sub imperiul emotiilor si al competitiei cei trei jurati pot parea extrem de duri si ii vor speria pe concurenti, acestia trebuie sa aiba in vedere faptul ca se afla in fata a 3 dintre cei mai buni chefi din tara, oameni cu stiluri diferite, profesionisti desavarsiti, oameni exigenti si perfectionisti.

Viitorul MasterChef va trebui sa lucreze calm, ordonat si cat mai curat (lucruri pe care le-am invatat din proprie experienta, atat in timpul show-ului, cat si in bucatariile in care ulterior am lucrat). De asemenea, toata tensiunea, ura, nervii si energia negativa ar trebui inchise undeva adanc in sufletul concurentului si dozate putin cate putin in momentul in care acesta gateste sau prezinta un preparat, asemenea prafului de chilli (ai nevoie doar de un "kick" pentru a condimenta putin mancarea, fara a o iuti); excesul de energie negativa creeaza o mancare furioasa, care de cele mai multe ori nu este neaparat ceea ce trebuie. Personalitatea si sentimentele se reflecta in ceea ce gatesti, asa ca trebuie sa stai foarte bine cu spiritul daca vrei un preparat senzational... practic ceea ce gatesti esti tu intr-o farfurie. Buni profesionisti, celor trei Chefi le place sa fie surprinsi, le place noutatea, originalitatea si inovatia, insa nu exagerati cu "ozn-urile" in farfurii si combinatii de gusturi, decat daca aveti incredere in voi.

Daca gatesti din suflet, daca imaginatia ta nu are limite, daca esti atent si calm, daca stii sa transformi criticile in perfectiune, daca stii sa respecti cele 4 elemente primordiale omniprezente in bucatarie (apa, focul, pamantul si aerul - atat ca elemente fizice, cat si ca medii de provenienta ale ingredientelor) fara sa incerci sa le controlezi, ci doar sa le folosesti pentru a transforma imaginarul in concret, atunci te poti numi MasterChef al Romaniei.

Alex Petricean D’Artagnan
Orice concurent MasterChef trebuie sa arate indemanare si dezinvoltura la capitolul lucru in bucatarie. Ocazia de a fi jurizat de niste maestri profesionisti precum cei trei chefi trebuie tratata cu extrema seriozitate, chiar cu sentimentul de privilegiu. Acum, cand reiau toate episoadele mele in bucataria MasterChef, imi dau seama ca doar pasiunea si creativitatea m-au impins atat de departe, dar si faptul ca am fost foarte constiincios in fiecare proba. Tuturor acestor caracteristici li se adauga perseverenta si dorinta de castig care se vede in luciul ochilor. Pana la urma stapanirea emotiilor creeaza dificultatile cele mai mari, dar totusi sa nu uite ca farfuriile trebuie sa arate impecabil, mancarea sa detina un gust minunat si intregul mod de preparare sa denote autenticitate.

Din 5 martie, in fiecare marti, de la 20:30, la ProTV si pe Voyo.ro.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies