Din 5 martie, serile de marti au si mai multa savoare pentru ca “MasterChef” revine la Pro Tv cu cel de-al doilea sezon. Inarmati cu acelasi spirit intransigent, cei trei jurati, chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu si chef Catalin Scarlatescu isi asteapta noii ucenici atat cu sorturi menite sa le rasplateasca talentul si originalitatea, cat si cu verdicte usturatoare care vor face sa curga multe lacrimi.
Revezi aici cele mai tari momente din primul sezon "MasterChef".
Show-ul isi pastreaza cele mai importante etape, astfel ca la primele intalniri va veti putea delecta cu faza preselectiilor cu juriul, in care concurentii isi vor etala un preparat pe care mizeaza in obtinerea sortului “MasterChef”, pasaportul lor pentru intrarea in urmatoarea etapa. “Au fost cel putin la fel de bine pregatiti, dar poate mai curajosi, mai indrazneti”, spune Sorin Bontea despre concurentii pe care i-a intalnit la preselectiile de anul acesta. “Au vazut primul sezon si au inteles ca suntem niste jurati duri, insa au avut curaj sa vina in fata noastra.”
La randul lui, Catalin Scarlatescu recunoaste ca pentru el etapa preselectiilor este cea mai spectaculoasa si plina de emotii: “Cele mai haioase, dar si cele mai enervante sunt fara doar si poate momentele de la preselectie”, spune Scarlatescu. “Anul asta concurentii sunt mult mai tehnici decat cei de anul trecut, cred ca si pentru ca au vazut primul sezon. Anul asta sunt foarte multi economisti, surprinzator zic eu, insa concurentii vin din toate mediile. Sunt concurenti care au inteles ca nu trebuie sa faca triplu surub ca sa obtina sortul, ci trebuie sa vina cu un preparat simplu si foarte gustos, daca mai e si bine aranjat in farfurie e deja un mare castig”, crede juratul.
Cel de-al doilea sezon “MasterChef” va reuni asadar la Pro Tv talente culinare de toate varstele si de toate profesiile. Cat despre farfuriile foarte variate care vor face spectacol, de la platinguri cu ficat de gasca, fructe de mare sau traditionala varza calita, chef Florin Dumitreascu garanteaza ca reactiile juratilor in fata preparatelor vor fi pe masura originalitatii acestora: “Sa va asteptati la un jurat cu aceleasi replici acide si aceleasi iesiri vulcanice. Concurentii sunt mai curajosi decat cei de anul trecut si cu un scop bine definit, si anume sa castige “MasterChef”. Acum ca au vazut primul sezon, stiu cam la ce sa se astepte in ceea ce priveste cerintele si exigentele juriului, asadar au venit pregatiti pentru presiune si munca.”
Si la capitolul ingrediente sezonul al doilea “MasterChef” vine cu noutati. Daca anul trecut banala ceapa sau oul de gaina au stat in calea intrarii in urmatoarea etapa, anul acesta juratii le rezerva surprize concurentilor care trebuie sa fie pregatiti pentru orice noutate: ingredientele supriza se vor schimba si vor pune la grea incercare dibacia si rabdarea multora care viseaza sa intre in bucataria “MasterChef”.
Pe langa probe noi in deplasare, sezonul acesta concurentii vor avea parte si de surpize pe platouri din partea celor care s-au remarcat in competitia de anul trecut. Asadar, anul acesta Petru Buiuca, Sidia Sissoko sau Mimi Nicolae isi vor face din nou intrarea in “MasterChef”, insa de data aceasta din alta postura: aceea de specialisti gata sa le dea juratilor o mana de ajutor la testarea concurentilor.