Viata de dupa "MasterChef". Ce spune Petru Buica, primul "MasterChef" al Romaniei, despre show-ul culinar


	Viata de dupa "MasterChef". Ce spune Petru Buica, primul "MasterChef" al Romaniei, despre show-ul culinar
Citeste mai mult despre: Petru Buiuca, adevar, MasterChef, reteta,
Data: 08 Iulie 2014

E primul castigator al titlului "MasterChef" in Romania. Daca te intrebai ce iti poate aduce un asemenea premiu sau cat la suta e arta si cat la suta e tehnica in bucatarie, dar si ce impact are cel mai de succes show de cooking asupra publicului, Petru Buiuca ne da cateva indicii. 

Cum ti-a schimbat "MasterChef"  viata?

Desi am ramas la fel ca persoana si comportament, dupa "MasterChef" trebuie sa recunosc ca am devenit mai cunoscut si cu mai mult success in orice initiativa iau. 

Ce ai facut de la terminarea "MasterChef" si pana acum?

Daca e sa ma gandesc la cum am cheltuit premiul: mi-am luat casa, masina, am deschis un restaurant, si l-am inchis din lipsa de timp. Dar nu ma opresc aici, am in plan deschiderea unui atelier de gatit pentru 8 oameni si calatoresc foarte mult. Ma documentez gastronomic in timpul calatoriilor mele si am studiat deja bucatariile din Spania, Polonia, franta, Grecia. 

A schimbat "MasterChef" mentalitatea romanilor in ceea ce priveste bucataria si bucatarii profesionisti?

"MasterChef" este emisiunea care a dat startul unui intreg curent culinar in viata tuturor romanilor. E piatra de temelie a ceea ce face fiecare roman in prezent in bucataria proprie. A schimbat mai mult decat mentalitati, a schimbat viata romanilor. 

Cum ii incurajezi pe cei care de-abia de-acum incolo intra in cursa pentru sortul "MasterChef"?

In momentul in care intri in cursa pentru sort nu mai exista nimic altceva in viata ta. Pui pauza la tot: relatii, familie, job si distractie. Dar ai parte de cea mai tare cursa contra cronometru din viata ta. Asa ca daca crezi in arta culinara si in talentul tau, trebuie sa vii la "MasterChef".

"MasterChef" revine din toamna cu un nou sezon, la ProTV! 

Care sunt cele 3 calitati de baza pe care ar trebui sa le aiba un "MasterChef"?

Increderea in calitatile proprii, creativitatea in bucatarie si cunoasterea bazei tehnologice din arta culinara.

Cat la suta in bucatarie e arta si cat tehnica?

60 % arta si 40% tehnica, dar daca nu cunosti perfect cele 40 de procente tehnice, e irelevant cat de talentat sau creativ esti.

Care e cea mai tare reteta pe care-ai inventat-o la "MasterChef"?

Reteta castigatoare a avut cea mai mare “greutate”: calcanul cu germeni, orez si sosuri a fost preferatul. As numi-o reteta care a fost presarat cel mai ravnit trofeu din Romania.

Ce crezi ca ai invatat cel mai mult la "MasterChef"?

Daca esti calm si ai incredere in tine poti sa reusesti indiferent de ceea ce faci in viata.

Care crezi ca e reteta care te reprezinta vara asta?

Creveti tiger cu salsa de mango si sparanghel la gratar.

Ce n-ai gati niciodata?

Cu siguranta nu as putea sa gatesc niciodata cimpanzeu (in Asia se mananca asa ceva).

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies