Au prins gustul competitiei, si-au pus talentul culinar la bataie, iar "MasterChef" le-a schimbat viata. Fostii concurenti ai sezoanelor trecute au reusit sa isi transforme pasiunea in meserie, au continuat sa gateasca si au planuri mari.
Castigatorii primelor doua sezoane "MasterChef", Petru Buiuca si Aida Parascan, si-au indeplinit visul de a avea propriul spatiu de gatit. Dupa ce a pus pe picioare un studio de gatit, impreuna cu Alexandru Cirtu, si dupa ce a devenit imaginea unui lant de hypermarketuri cunoscut, Petru Buiuca are acum planuri si mai mari si se pregateste sa isi deschida propriul concept, un Atelier culinar care il va aduce mai aproape de iubitorii gastronomiei: “Noua locatie reprezinta visul meu de cand am castigat MasterChef. Inseamna o locatie sub forma unui Atelier Culinar. Este un concept liber in care eu gatesc iar oamenii vor degusta, vor interactiona si pur si simplu se vor relaxa. Gata cu mirosuri grele, cu treburi de facut. Este, daca pot sa o spun asa, o locatie in care se va folosi terapia culinara. Vii, vezi, intrebi, mananci, vorbesti cu prietenii, cunosti oameni noi, gatesti daca ai chef. Un fel de club pentru pasionati, pe scurt: Atelierul Culinar”, spune Petru despre locatia pe care intentioneaza sa o deschida luna aceasta.
"MasterChef", sezonul 3 - din 18 martie, prinde gustul competitiei, in fiecare marti de la 20:30.
Si pentru Aida Parascan, castigatoarea celui de-al doilea sezon, “MasterChef” a insemnat implinirea unui vis. Romanca stabilita in Italia, care si-a luat inima in dinti si s-a prezentat la preselectii cu un desert care i-a cucerit imediat pe jurati isi traieste acum visul in tara natala. Aida s-a intors acasa impreuna cu copiii sai si a pus pe picioare un business propriu, Arte Dolce Salato, un concept prin care realizeaza deserturi sau preparate sarate personalizate, precum si meniuri complete pentru evenimente si restaurante. Mai mult decat atat, in week-enduri, Aida organizeaza in locatia sa din Buzau ateliere gratuite la care ii invita pe copii sa invete sa se bucure de arta culinara. “deocamdata lucrez mai mult pe comenzi”, spune Aida, “iar atuul meu este ca nu folosesc ingredient chimice, imi doresc sa fac bucatarie sanatoasa.”
Luati sub aripa lui Florin Dumitrescu in restaurantul in care acesta semneaza meniul, Mihai Toader si Ionut Iancu isi fac ucenicia in bucataria profesionista. “Am invatat foarte multe de la el”, recunoaste Mihai despre colaborarea cu chef Florin, “incepand de la tehnici pana la combinatii de gusturi. Este un bun invatator. Sper sa fie o colaborare lunga si frumoasa si sa invat cat mai multe de la el. Sper sa imi aduca experienta de care am nevoie.” Mihai, cel care s-a clasat al treilea in sezonul doi “MasterChef”, a reusit sa isi puna semnatura pe meniul unui restaurant deschis anul trecut in Alba Iulia, iar alaturi de Vlad Muresan, Alexandru Hora si Victor Nemes, a infiintat iChefs, un concept dedicat evenimentelor culinare la care participa in toata tara.
Vegetarianul de la “MasterChef”, Victor Nemes, s-a dedicat dulciurilor imediat dupa incheierea concursului de la Pro Tv, acesta fiind, alaturi de unul dintre cei mai apreciati cofetari din tara, asociatul unei cofetarii din Capitala, pe care isi propune sa o relanseze in aceasta primavara sub un concept inedit. Si pentru Traian Galleguillos experienta “MasterChef” a fost una decisiva: dupa ce a lucrat in bucataria unui cunoscut restaurant bucurestean, Traian a plecat in Anglia, unde lucreaza, din decembrie, intr-un restaurant londonez. Iar Alexandru Hora si-a propus sa fie cu un pas mai aproape de iubitorii bucatariei printr-o aplicatie pentru telefoanele mobile, aplicatie ce contine retete si informatii despre evenimentele sale. Maria Secrieriu, simpatica blonda din cel de-al doilea sezon “MasterChef”, s-a angajat imediat dupa terminarea competitiei de la Pro Tv intr-un restaurant din Bucuresti, iar acum se pregateste un business propriu, Chic Flavors, un magazin de condimente care vine in ajutorul iubitorilor de mirodenii alese.