Afla cine influenteaza consumul de alcool!


	Afla cine influenteaza consumul de alcool!
Citeste mai mult despre: alcool, cercetatori, dependenta, gene,
Data: 05 Aprilie 2011

Cercetatorii au descoperit ca exista o gena care influenteaza obiceiurile de consum ce poate determina inca de la nastere daca exista riscul sa  devii dependent de bauturi alcoolice.

Gena este cunoscuta sub numele AUTS2 si se pare ca mai influenteaza deficitul de atentie si autismul, insa functia sa normala nu este cunoscuta. Aceasta este mai activa in unele parti ale creierului asociate cu mecanismele care raspund la stimuli ce produc placerea.

Pana acum se stia o singura gena ce controla actiunea alcoolului asupra ficatului si care era cunoascut faptul ca ar fi avut un impact semnificativ asupra consumului de alcool.

Oamenii de stiinta sustin ca exista alte gene care au un rol activ in determinarea dorintei de a consuma alcool.

Profesorul Paul Elliott, de la Scoala de Sanatate Publica din Londa, a declarat: "Desigur, exista o multime de factori care afecteaza cat de mult alcool poate consuma o persoana, dar noi stim din studiile efectuate pe gemeni ca genele au un rol foarte important".

"Astfel prin gasirea acestei gene am descoperit un nou domeniu de cercetare in mecanismele biologice care controleaza dorinta de a bea"
, a mai adaugat Paul Elliott.

Aceste descoperiri ar putea ajuta la prevenirea abuzului de alcool. Cercetarii au mai constatat ca blocarea efectelor unei gene la o musculita, le-au facut pe acestea mai putin sensibile la alcool.

Co-autorul, profesorul Gunter Schuman, de la Institutul de Psihiatrie King`s College din Londra, a declarat: "In acest studiu vom combina studiile genetice cu investigatiile comportamentului animal. Din moment ce oamenii beau alcool din motive diferite, intelegerea comportamentului care este influentat de gena, ne ajuta sa intelegem mai bine baza biologica a acestor motive. Acesta fiind un prim-pas important  catre prevenirea, abuzul de alcool si dependentei".

 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies