Vezi ce sport trebuie sa practici in functie de varsta

Vezi ce sport trebuie sa practici in functie de varsta
Citeste mai mult despre: exercitii, sport, varsta,
Data: 12 Iunie 2010
Exercitiile in forta domina antrenamentele la 20 de ani, insa treptat acestea trebuie inlocuite cu miscari mai usoare, la 40 de ani este recomandata gimnastica in apa deoarece face bine musculaturii la maturitate. Poti afla de mai jos care sunt sporturile indicate in functie de varsta persoanei care il practica.

Sportul ar trebui sa devina un obicei constant in viata, precum mancatul sau spalatul. Orice tip de sport este binevenit, iar beneficiile se vor vedea mai tarziu.

La 18 ani, metabolismul este in forma si este perioada ideala pentru a atinge o forma fizica excelenta de aceea trebuie lucrate toate grupele de muschi. Densitatea oaselor si masa musculara ating un maximum in jurul varstei de 25 de ani. Antrenorii recomanda cel putin 30 de minute de sport pe zi timp de cinci zile pe saptamana.

Dupa 25 de ani apar primele schimbari la nivelul corpului deoarece acesta incepe sa-si piarda din performante, insa nu trebuie sa fii descurajat. Cauzele se datoreaza scaderii secretiei naturale de testosteron. Astfel, masa musculara se acumuleaza mai greu de aceea sunt recomandate doua ore pe saptamana de exercitii de forta. Urmareste materilul video pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect!
 

Modifică setările cookies