La 18 ani, chef Florin Dumitrescu avea visuri marete si isi dorea sa ajunga un Jamie Oliver autohton, lucru pe care l-a reusit, devenind, dupa cum spune chiar el, Florin Dumitrescu al Romaniei
1. Ce inseamna pentru tine ”Gandeste liber”, corelat cu ”Eu fac Romania”?
Libertatea de a face orice iti doresti cred ca este cel mai frumos sentiment pentru oricine. Iar faptul ca iti permiti sa faci asta in Romania, cu atat mai mult. Romania fiecaruia dintre noi este frumoasa si puternica.
2. Care este pentru tine ”visul romanesc”?
Visez sa pun mancarea romaneasca pe harta culinara internationala. Visez sa pot ajuta bucatarii tineri si pasionati sa fie liberi sa gateasca cum simt ei, intr-un mod profesionist si sa ii ajut sa isi depaseasca limitele.
3. Cum iti doreai la 18 ani sa arate Romania zilelor noastre?
Imi doream sa spargem granitele si sa devenim un nume important in lume. Imi doream sa putem fi cine suntem astazi, oameni cu curaj, care sa isi faca vocea auzita si sa lupte pentru cauza lor.
4. Cum iti imaginai la 18 ani ca va arata viata ta in viitor? Seamana ceea ce iti imaginai atunci cu ceea ce traiesti astazi?
Imi doream foarte tare la 18 ani sa devin Jamie Oliver al Romaniei, iar destinul m-a impins sa devin cine sunt astazi, si anume Florin Dumitrescu al Romaniei. Cel mai important pentru mine este ca am reusit sa fac mai mult decat mi-am propus, si anume sa pun meseria de bucatar acolo unde ii este locul… printre artisti.
5. Cum arata Romania pe care o ,,faci” tu?
Este aranjata frumos pe o farfurie cu motive romanesti. Este delicioasa, apetisanta si pacatoasa.