Un barbat a stat 39 de ani in inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o. Momentul emotionant in care este eliberat


	Un barbat a stat 39 de ani in inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o. Momentul emotionant in care este eliberat
Citeste mai mult despre: proces, crima,
Data: 22 Noiembrie 2014

Un barbat din SUA a fost eliberat din inchisoare dupa 39 de ani, cand s-a dovedit ca nu a comis crima pentru care a fost condamnat in 1975.

Ricky Jackson, acum in varsta de 57 de ani, a fost acuzat ca l-ar fi omorat pe Harold Franks, un vanzator, in 1975, alaturi de alti doi barbati. Jackson a fost condamnat dupa ce Eddie Vernon, un baietel in varsta de 12 ani, a depus marturie, incriminandu-l pe barbat, scrie Daily Mirror.

In urma cu cateva luni insa, Vernon, care are acum 53 de ani, a recunoscut ca, de fapt, nu a fost martor la crima. Avocatii lui Ricky Jackson au cerut atunci rejudecarea procesului si, fara alte dovezi care sa il lege pe barbat de crima, acesta a fost eliberat din inchisoare.

Imaginile surprinse in momentul in care nevinovatia lui Jackson este confirmata de instanta il arata pe acesta uitandu-se in sus si multumindu-le avocatilor sai pentru ca i-au redat libertatea.

"Viata e plina de victorii mici, iar asta e o victorie mare. Ai grija cu cine te imprietenesti si in cine ai incredere. Iti urez mult succes", ii spune judecatorul care s-a ocupat de caz.

Initial, Ricky Jackson a fost condamnat la moarte, insa pedeapsa a fost anulata din cauza unei erori de procedura. Ceilalti doi barbati care au fost acuzati de complicitate la crima au cerut si ei rejudecarea procesului.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies