Ultima nebunie in materie de filme: cinematografele 4-D


	Ultima nebunie in materie de filme: cinematografele 4-D
Data: 11 Iulie 2011

Uitati de 3-D, noua nebunie la capitolul experienta cinematografica este 4-D!

O companie coreeana, CJ 4DPlex, a venit cu ideea de a construi primele cinematografe 4-D in care efecte speciale ca ploaia, ceata, vantul, luminile sau mirosurile se sincronizeaza cu imaginile pentru o experienta cinematografica totala. Compania si-a deschis deja un sediu in Los Angeles si planuieste sa construiasca in New York primul multiplex 4-D. Daca afacerea se va dovedi un succes, coreenii se vor extinde si in Europa.

Cel mai mare succes pentru un film 4-D in Seul saptamana trecuta a fost Kung Fu Panda 2 cu vocea Angelinei Jolie. "Scaunele din cinematograf au niste motoare care te lovesc usor de fiecare data cand ursuletul Po este lovit in film. La finalul filmului o perdea de baloane de sapun a coborat peste spectatori pentru a simula focurile de artificii" a explicat un blogger coreean pentru Sunday Times.

Pretul unui bilet este de 10 lire, in jur de 50 RON. Blockbusterul Avatar a fost un alt HIT in varianta 4-D pentru coreeni. Dar nu toti fanii filmelor sunt incantati de noile imbunatatiri.

Intra pe www.procinema.ro si afla mai multe!

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies