Trupa Freakquency: “In loc sa fumam, sa bem sau sa pierdem vremea fara rost, noi am ales sa dansam”


	Trupa Freakquency: “In loc sa fumam, sa bem sau sa pierdem vremea fara rost, noi am ales sa dansam”
Citeste mai mult despre: Freaquency, Got Talent, Romanii au talent,
Data: 16 Martie 2011

Trupa Freakquency ce a fost in a patra editie pe scena emisiunii “Romanii au talent” a facut o impresie extrem de buna publicului, dar in special juriului alcatuit din Andra, Mihai Petre si Andi Moisescu.

Palatul Copiilor, locul in care toti copiii care vazusera breakdance-ul de la televizor se strangeau sa invete, sa invete sa danseze sau sa isi faca prieteni noi. Asa erau Sorrow (Alexe Daniel Emil) si Oase (Dongo Costin Ionut), primii membri ai trupei Freakquency, care si-au gasit aceleasi principii, acelasi concept despre b-boying, viata si unitate. Vazandu-se cu un plan si cu un nume, au inceput cautarea unor membri noi, dornici de aventura, de fapt dornici de o trupa mai buna decat oricare alta existenta pana atunci.

Asa s-a alaturat si China (Ionita Nicolae Adrian), provenit dintr-un oras limitrof Bucurestiului, un tip talentat cu destule probleme provenite din mediul in care traia, dar doritor de o familie noua, alcatuita momentan din ceilalti doi membri ai trupei. Fiind trei, deja lucrurile incepeau sa prinda contur si sa aiba o traiectorie ascendenta atat pentru ei, cat si pentru Nano (Radu Alexandrescu), cel mai tanar membru al trupei. In iarna anului 2005, a fost anuntat “Kartier 2005”, un concurs de dans sustinut si promovat de Centru Cultural ArCub iar locatia aleasa a fost Palatul Copiilor.

Fiind doar patru nu puteau face fata tuturor concursurilor si au decis ca mai au nevoie de oameni pentru concurs, asa a ajuns in trupa si Jr (Manea Victor). Era primul concurs destul de mare la care trupa Freaquency participa in noua formula.  In ziua competitiei toti ceilalti dansatori se intrebau  cum au ajuns impreuna, tinand cont ca toti cinci proveneau din alte parti ale orasului, dar si din alte trupe.

“2006 ne-a prins pregatindu-ne in aceeasi sala de la metrou, strabatuta de frig, dar si cu un om in plus: Bolo (Bogdan Bolohan), un pusti cu parul blond platinat, care mergea sa invete miscari la Cupola din Parcul Herastrau, acolo unde incepusera sa se stranga in fiecare weekend cam toti dansatorii din Bucuresti. Tot in 2006 a venit si  Franke (Octav Marian)”
. L-au cunoscut la diverse concursuri, iar in cele din urma a devenit si el membru Freaquency.   

In 2007 in trupa a venit si Bugy (Curca Bogdan), un tanar din Giurgiu pe care ceilalti il cunosteau de la concursuri. In 2008 Formula de 9 a trupei Freaquency s-a definitiva cand Soarece (Petrache Marius Mihai)s-a alaturat official trupei, pentru ca deja trecuse destul de mult timp pe care el il petrecuse alaturi de trupa, dansand cu ei.

Baietii au intre 21 si 24 de ani. Aproape toti au inceput sa invete primele miscari la metrou. “In Bucuresti nu erau foarte multe locuri unde te puteai antrena. Metroul, Palatul Copiilor si Cupola din Herastrau erau principalele, pentru ca aici “floor-ul” sau podeau  erau din marmura si asa ne puteam exersa miscarile”. Cand au infiintat trupa, primele antrenamente le faceau intr-o sala de la statia de metrou Industriilor, unde au reusit sa ajunga cu ajutorul unui prieten. “Era o sala goala si destul de urata, dar pe noi ne interesa faptul ca acolo puteam exersa si asta era tot ce conta”.  Azi, ei se antreneaza in sala unui teatru, pusa la dispozitie de un prieten.

“Ne-am amenajat un loc de antrenamente acolo. Ne bucuram ca am putut ajunge aici, desi inca ne lipsesc multe pentru ca sala sa arate asa cum ar trebui, sa aiba oglinzi si alte obiecte esentiale oricarei Sali de dans”
. Desi nu au avut cele mai bune conditii, baietii de la Freaquency au ajuns la o performanata care a uimit intreaga tara in cadrul concursului “Romanii au talent”.
 
Baietii de la trupa Freaquency au venit la “Romanii au talent” pentru ca vor sa arate intregii tari ce inseamna breakdance-ul si cat de important este sa ai o pasiune. “In loc sa fumam, sa bem sau sa pierdem vremea fara rost, noi am ales sa dansam si sa cunoastem oameni noi, cu pasiuni commune. Am vrea sa schimbam un pic perceptia romanilor in legatura cu acest dans si sa le aratam ce inseamna de fapt breakdance-ul”.

In cazul in care ar castiga marele premiu, baietii isi doresc sa-si deschida o scoala de dans, sa organizeze workshop-uri, pentru a-i invata si pe altii ceea ce ei stiu si pentru a le oferi sansa de a trai emotiile si bucuria pe care ei o traiesc de fiecare data cand danseaza. 

Intra pe romaniiautalent.protv.ro si vezi cum au dansat cei din trupa Freakquency!
 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies