Surpriza la "MasterChef": Juratii nu au eliminat nici un concurent


	Surpriza la "MasterChef": Juratii nu au eliminat nici un concurent
Citeste mai mult despre: MasterChef,
Data: 01 Mai 2013

Seara de marti a adus la ProTV multa adrenalina pentru concurentii "MasterChef": acestia au primit misiunea de a gati la botezul fetitei lui Mihai Petre, proba care le-a pus pe umeri o uriasa responsabilitate.

Tocmai de aceea, juratii nici nu au facut eliminari aseara la ProTV, astfel ca cele doua echipe – cea rosie condusa de Mihai si cea albastra condusa de Traian – si-au dat silinta pentru ca meniul rafinat de la botez sa se ridice la nivelul asteptarilor celor trei chefi si sa-i uimeasca pe invitati.

Seara s-a deschis insa cu o proba neasteptata pentru concurenti. Cutia misterelor a fost insotita inca o data de exclamatii de uimire: fiecare concurent a gasit sub cutie cate o leguma, diferita de la unul la altul, si a primit misiunea de a o ridica la rang de vedeta in doua preparate vegetariene. Fie ca au gasit un cartof, o telina sau o andiva, concurentii au fost provocati la aceasta proba sa gateasca vegetarian, folosind doar legume si fructe, si sa-si puna imaginatia la contributie.

"Cutia misterelor e intotdeauna grea, pentru ca nu stii ce se ascunde sub ea. Dupa ce m-am uitat in jur mi-am dat seama ca sunt norocos. Vanata are gust si poti face multe cu ea", a spus Bogdan rasufland usurat.

"Ma asteptam la orice, la un sarpe, un tipar, orice. Dar o leguma…", a marturisit Ionut.

"Doamne, cate lucruri se pot face, dar am o ceata enorma pe creier. Si copiilor mei le fac mancare vegetariana, mai ales ca nu sunt amatori de carne", a fost si Aida de parere, nestiind cu ce sa inceapa.

"MasterChef" este acum integral pe Voyo.ro.

"Ideile vin dupa proba", a conchis Gina. Aflati in impas, concurentii au alergat in camara derutati, incercand sa aleaga ingrediente care sa ii ajute sa treaca cu brio de proba. Nini a trebuit sa reia totul pentru ca incepuse sa gateasca taitei care contineau oua, astfel ca, dezamagit, dupa ce chef Scarlatescu i-a atras atentia, a lasat totul balta si s-a reapucat de gatit conform indicatiilor precise ale juratilor referitoare la aceasta proba.

Surprinzator, Victor, vegetarianul din concurs, a intampinat probleme la aceasta proba. In momentul in care a gasit o andiva sub cutie, Victor s-a blocat si s-a pierdut printre sute de idei, nereusind sa se prezinte in fata juratilor cu o farfurie demna de concurs. "Esti vegetarian si nu stii ce sa faci?" l-a intrebat mirat chef Sorin. Victor chiar a marturisit ca pe tot parcursul probei a fost convins ca va pleca acasa. "Imi vine sa plec acasa de nervi", a exclamat acesta suparat ca nu a reusit sa-si puna imaginatia la treaba.

Preparatul lui Ionut s-a dovedit a fi foarte iute, astfel ca chef Scarlatescu a facut un pact cu el: dupa ce au gustat ceilalti doi jurati, Catalin Scarlatescu i-a spus ca va gusta si el, insa daca i se pare si lui foarte iute, Ionut va trebui sa manace tot din farfurie. Zis si facut! Chef Scarlatescu a dat verdictul, iar Ionut a mancat tot preparatul iute. "E coleg de camera cu mine", a glumit Nini, cunoscut pentru combinatiile indeite de mirodenii pe care le face. 

Dupa ce au gustat din cele mai reusite farfurii, juratii au decis: castigatorul acestei probe a fost Mihai. Acesta a reusit chiar sa-i surprinda placut pe chefi cu niste pachetele asiatice cu legume in care si-a pus tot talentul si inspiratia, astfel ca si-a atras laudele acestora. "Aceasta proba a fost castigata detasat de Mihai. A castigat avantajul care inseamna imposibilitatea eliminarii in urmatoiarea proba. Chiar a fost o surpriza placuta azi", a spus Sorin Bontea. "Gustos, inovator, curat", l-a laudat Florin Dumitrescu.

In platoul "MasterChef" a sosit marti seara un grup de copii orfani, pentru care concurentii au gatit farfurii gustoase, tocmai pentru a le face micutilor o surpriza culinara. Pentru cei mai multi dintre concurenti bucuria de a gati a inceput inca din copilarie, cand erau fascinati de minunile pe care mamele si bunicile lor le faceau in bucatarie.

Acum, provocarea juratilor a fost ca ei sa-si aminteasca de anii copilariei si de bucuria pe care o simteau ori de cate ori erau rasfatati cu bunatati culinare, bucurie pe care acum e randul lor sa o imparta altor copii mai putin norocosi. Emotionati si dornici sa le faca surprize culinare, concurentii si-au pus mintea la contributie si au incercat sa faca preparate gustoase cu care sa-i cucereasca pe copii.

"Pentru ei si pentru noi ziua de astazi trebuie sa fie una frumoasa", le-a spus Sorin. "Chiar daca evenimentul implica o emotie aparte, nu uitati de concurs."

"Bucuria a fost imensa, la fel de mare ca si cand am auzit ca vom gati la cantina", a spus Mihai. Impresionata pana la lacrimi, Ana nu si-a putut tine in frau emotiile: "E foarte greu sa-i vezi, am lucrat in jur de trei ani cu copii orfani. Vroiam sa-i iau pe toti acasa, te apuca de mana si iti spun mama", a spus emotionata Ana, ea insasi viitoare mamica. "Mi s-a facut pielea de gaina", a exclamat si Alex cu gandul la fetita lui care il astepta acasa. "M-am gandit la toate orfelinatele pe care le-am vazut si la toti copiii aceia", a spus si Victor profund miscat, mai ales ca el este tatal adoptiv al unui baietel din Cambogia.

Juratii le-au atras atentia concurentilor ca trebuie sa le serveasca micutilor veniti in vizita feluri de mancare pe care acestia nu le mananca in fiecare zi, astfel ca o parte din preparatele neinspirate ale concurentilor au fost taiate de pe lista, desi erau gata. Cei trei chefi i-au impulsionat sa isi puna mintea la contributie, le-au dat sfaturi si i-au grabit sa vina cu farfurii cat mai speciale. Copii au fost dusi apoi sa viziteze si restul platourilor din Buftea, unde s-au filmat seriale si filme celebre, dar au ajuns si "acasa" la Catalin Maruta, acesta intampinandu-i chiar in platoul "Happy Hour".

Vezi ce au facut copiii pe platourile de filmare de la Buftea: VIDEO

Juratii nu au facut marti seara nici o eliminare, spre usurarea concurentilor, tocmai pentru ca urmatoarea proba din concurs a fost poate cea mai solicitanta de pana acum: concurentii au fost anuntati ca botezul fiicei lui Mihai Petre este pe mana lor. Celor ramasi in competitia de la ProTV le-a revenit dificila sarcina de a gati pentru vedete precum Andra, Pavel Bartos si familia, Nea Marin, Dana Rogoz, Adela Popescu si Radu Vilcan, Laura Cosoi, Stefan Banica, Nicoleta Luciu sau Edi Stancu si baletul pe care il coordoneaza.

Sub atenta observatie a celor trei jurati, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu, care au supravegheat totul pentru ca papilele gustative ale invitatilor sa fie pe deplin rasfatate, concurentii "MasterChef" au avut dificila misiune de a pregati in bucataria profesionista de cinci stele de la Howard Johnson meniuri rafinate si mai mult decat alese pentru aproape 200 de invitati.

"E mai mult decat mi-as fi dorit eu ca bucatar amator, clar e apogeul", a recunoscut Ioana. "Am incercat sa nu fiu coplesit de emotie, de responsabilitate", a povestit Ionut. "Clar nu trebuie sa ne facem de ras. Acei oameni vor gusta din preparatele gatite de noi. E mare lucru", a spus si Gina.

Mihai a incercat sa delege sarcinile si sa-si pastreze calmul, desi a avut cateva ciocniri cu Aida. "Aida nu prea are chef sa-mi asculte ordinele, dar eu am fost pus sef si trebuie sa ma comport ca atare", a spus acesta ferm. "Incerci sa te misti mai repede, sa depasesti limita aia pe care o ai, asta incerc si eu sa fac", a fost replica Aidei.

Vezi cum a agitat Aida spiritele: VIDEO

Atmosfera a devenit in scurt timp tensionata pentru ca se apropia ora la care invitatii trebuiau sa soseasca, iar preparatele nu erau inca gata. Concurentii au avut mari batai de cap mai ales cu orezul, pe care nu l-au gatit conform indicatiilor juratilor, asa ca a fost nevoie sa-l prepare din nou.   

Toti oaspetii de la botez au fost poftiti sa voteze echipa ale carei preparate i-au cucerit. Asa se face ca in editia "MasterChef" de luni, 6 mai, de la 20:30, vei putea vedea cea de-a doua parte a petrecerii de botez si vor descoperi si ce echipa a fost declarata castigatoare in urma voturilor date de vedete.

Saptamana viitoare "MasterChef" este in portie dubla la ProTV, luni si marti (6 si 7 mai) de la 20:30.


 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies