Salina Turda, pe primul loc intr-un top al celor mai cool atractii turistice subterane


	Salina Turda, pe primul loc intr-un top al celor mai cool atractii turistice subterane
Citeste mai mult despre: Salina Turda, Romania, turism,
Data: 15 Februarie 2014

Salina Turda este pe primul loc in topul celor mai cool atractii turistice subterane, potrivit site-ului american Business Insider.

Salina Turda este descrisa ca fiind o mina de sare din Transilvania, Romania, care a devenit o atractie turistica populara incepand cu anii '90. Desi dateaza din secolul al 17-lea, mina are in prezent un carusel si un amfiteatru, se spune pe site-ul businessinsider.com.

Modernizata in 2010, cu fonduri europene, Salina Turda a devenit parc balnear cu sali de tratament si recuperare, dar si cu terenuri de minigolf si badminton, bowling, tenis de masa, mese de biliard, un debarcader si o biserica. In 2000, a fost declarata rezervatie naturala de interes national, considerata un muzeu de istorie a mineritului de sare.

Printre destinatiile turistice prezentate in top se mai numara: camera de magma a vulcanului Thrihnukagigur, Fantana fermecata din Brazilia, raul subteran Puerto Princesa din Filipine, pestera cristalelor din Mexic, pesterile din Waitomo, Noua Zeelanda, buncarul Greenbrier din Virginia de Vest, biserica San Clemente din Roma, gradinile subterane din Fresno, California si buncarul din centrul Londrei folosit de premierul britanic Winston Churchill in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Sursa: businessinsider.com

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies