Inca o seara plina de arome si ingrediente imbietoare, verdicte usturatoare, dar si aprecieri insotite de mult ravnitul sort au adus emisiunea ”MasterChef” pe pozitia de lider absolut de audienta pe toate categoriile de public.
Astfel, in minutul de maxima audienta 21.38, emisiunea ”MasterChef” a inregistrat pe publicul sau tinta un varf de 17,7 puncte de rating si 35,3 % cota de piata, adica de aproape 4 ori mai multe decat obtinea Antena 1.
Pro Tv a fost lider incontestabil de audienta pe toate categoriile de public in tot intervalul de difuzare al emisiunii ”MasterChef” (20.25-22.27). 13,7 puncte de rating si 28,5 % cota de piata a adunat, in medie, Pro Tv pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 su 49 de ani, clasandu-se astfel pe primul loc in topul audientelor, in vreme ce Antena 1 obtinea de mai bine de doua ori mai putin, respectiv 6,1 puncte de rating si 12,8 procente din cota de piata. Si pe publicul din mediul urban Pro Tv a condus detasat cu o medie de 11,1 puncte de rating si 20,9 % cota de piata, fata de Antena 1 care obtinea 5,9 puncte de rating si 11 % cota de piata. La nivelul intregii populatii a tarii, ”MasterChef” a fost cel mai urmarit program al serii, cu o medie de 10,2 puncte de rating si 18,9 % cota de piata, urmat de programele Antenei 1 cu 6,7 puncte de rating si 12,5 % cota de piata.
CLICK AICI sa vezi toata emisiunea pe Voyo.ro!
In cea de-a doua editie a super show-ului de la Pro Tv emotiile au fost expuse in fata celor trei jurati si, desi a plouat cu critici si comentarii dure, cativa concurenti au imbracat mandri sortul ”MasterChef”. Izaura Nitoi, o farmacista pasionata de gatit, este una dintre fericitele concurente care au intrat in etapa urmatoare a show-ului dupa ce i-a indulcit pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu cu un desert savuros.
Mama a doua fetite, Izaura le-a marturisit celor trei ca gatitul este unul dintre lucrurile care o linistesc, in bucatarie se regaseste si chiar si atunci cand a fost imobilizata la pat in urma unui accident, nu s-a desparit de bolurile si tigaile ei. Mousse-ul de ciocolata cu sos de zmeura pe care tanara farmacista l-a pregatit cu multa atentie si rafinament i-au adus un sort din partea juriului, fiindu-i astfel rasplatita pasiunea si respectul pentru arta culinara.
Si Georgiana Codrescu, o tanara de 24 de ani care viseaza sa aiba un restaurant concept cu mancare afrodisiaca, merge mai departe in competitie. Curcanul cu smochine pe care l-a adus in fata juratilor cu scopul de a-i imblanzi si-a facut efectul, astfel ca Georgiana i-a cucerit pe cei trei nu doar cu iubirea pe care a aratat ca o are pentru bucatarie, ci si cu umorul sau: ”Efectul si-l va face diseara”, le-a promis ea juratilor, mai in gluma mai in serios. Florin Dumitrescu nu a avut decat un singur cuvant pentru a descrie gustul plin de savoare al mancarii gatite de Georgiana: orgasmic!
D’Artagnan de Romania si-a gasit si el locul aseara printre concurentii ”MasterChef” care merg mai departe in concurs. La cei 25 de ani ai sai, Alexandru Petricean a marturisit ca este student, practicant de scrima la clubul Steaua si, mai nou, somer pentru ca si-a dat demisia de la locul de munca pentru a acorda toata atentia sa acestei competitii a gustului. Le-a marturisit juratilor ca acest concurs este pentru el oportunitatea de a-si schimba cariera, de a face dintr-o pasiune un job si, dupa ce i-a cucerit pe jurati cu preparatul sau, dar si cu curajul de care a dat dovada, a primit sortul emisiunii cu lacrimi in ochi.
Florin Dumitrescu a aratat din nou aseara ca este un Chef cu temperament si a reusit sa pacaleasca un concurent. L-a facut pe Nicolae Godeanu sa creada ca a fost respins, insa i-a aruncat sortul ”MasterChef”... in cap. Bucuria si surprinderea acestuia au fost peste masura, mai ales ca pusese tot sufletul in preparatul din fazan pe care l-a flambat chiar in fata juratilor.
La fel de surprins a fost si Bogdan Alexandrescu, cel care a mizat in aceasta etapa a show-ului pe creveti in foita de aur si trei feluri de risotto, printre care un orez pigmentat cu cerneala de sepie. Curajul in fata unor combinatii inedite de ingrediente, curajul de a experimenta cu arome si ingrediente rafinate, curajul de a incalca regulile, pe toate acestea a mizat acest concurent. Bogdan a facut fata si presiunii la care Chef-ul Catalin Scarlatescu l-a supus: acesta i-a cerut sa aranjeze acolo, pe loc, o noua farfurie doar din resturile care mai ramasesera pe platoul prezentat de el. ”Ei, uite, acum merita sortul”, a spus Catalin.
Tot pe creveti si risotto a mizat marti seara si Viorel Copolovici, un bucurestean de 36 de ani care le-a rezervat o surpriza juratilor: a prezentat un platou cu orez in forma siglei ”MasterChef”, dupa un sablon pe care si l-a pregatit singur. Administrator al unui restaurant pe care l-a pornit din pasiunea pentru gatit, dupa ce a renuntat la o cariera de mai bine de 10 ani in comunicare si marketing, acesta le-a aratat celor trei jurati ca increderea in sine si in abilitatile sale in bucatarie merita sa-i fie rasplatite cu biletul catre urmatoarea etapa a emisiunii. Iar Flavia Meterez, un artist plastic de 29 de ani, si Anda Ghita, proprietarea unei afaceri de servicii funerare, au mizat pe incredere si au demonstrat ca pricepera cu care au gatit merita rasplatita.
Pe langa alti concurenti care marti seara au primit sortul ”MasterChef”, juratii au avut parte si de momente mai putin placute, pe care le-au taxat fara sa stea prea mult pe ganduri. Pentru unii dintre concurenti obtinerea titlului de “MasterChef” este tot ceea ce si-ar putea dori in viata, iar pentru asta sunt in stare sa faca orice. Chiar si sa ascunda informatii esentiale care ar fi putut sa le interzica participarea la emisiune.
Asa se face ca un concurent cu acte in regula de bucatar profesionist, Radu Robescu, a incercat sa insele juriul si sa obtina sortul. Numai ca cei trei jurati au “mirosit” imediat ca acesta incearca sa triseze, l-au demascat si l-au poftit afara. Nici peisajul tropical cu doi elefanti si masca maiasa cu care s-a prezentata Sorin Baron nu au lasat loc de comentarii placute din partea juriului, iar Maria Tudor, o dansatoare intr-un club din Bucuresti, n-a reusit sa obtina sortul cu preparatul sau de inspiratie braziliana.
Nici Virgil Purcarescu, un fost detinut, nu a reusit sa treaca mai departe. Cu o poveste de viata impresionanta, cu multa vointa de a-si schimba viata, acesta nu a primit permisul de trecere in etapa urmatoare, pentru ca temutul juriul de la “MasterChef” cauta excelenta in farfurie si nu se lasa impresionat de povesti de viata.