Romania, te iubesc! Sistemul romanesc de sanatate, cel mai bolnav pacient

Romania, te iubesc! Sistemul romanesc de sanatate, cel mai bolnav pacient
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, sanatate,
Data: 31 Mai 2012
Duminica, 3 iunie, de la 18:00, pe ProTv si pe voyonews, noul canal online de stiri www.voyo.ro.

 

300.000.000 de euro, aceasta este suma care se duce anual in Romania pe internari false, decontari aberante, necontrolate si afaceri derulate intre institutii de stat si Casa de Asigurari de Sanatate.

In editia din 3 iunie a emisiunii Romania, te iubesc!, corespondentul Stirilor ProTv Rares Nastase ia pulsul unui sistem in care pacientii primesc refuzuri, iar interesele private primesc unda verde la imbogatire rapida. „Bolnavii mor cu zile in spitale, in vreme ce banii alocati lor dispar in gauri negre. Cum poate fi descrisa in cuvinte suferinta unui parinte care afla ca fiul i s-a imbolnavit grav? Ce chin e in sufletul unor oameni care primesc un diagnostic crunt pentru copilul lor, isi pun apoi toate sperantele intr-un tratament recomandat de specialisti, pentru ca mai apoi sa afle ca statul nu ii ajuta?”, se intreaba Rares Nastase. 

Desi pentru un om care incepe goana dupa citostatice si se imprumuta pentru a da bani pe medicamente care ar trebui asigurate de stat pare greu de crezut, adevarul dureros este ca fondurile din bugetul asiguratilor sunt risipite dubios. „In sistemul sanitar de la noi sunt doua lumi, separate crunt de interese financiare: una e lumea bolnavilor care afla ca trebuie sa-si cumpere sanatatea daca vor sa mai traiasca, cealalta este a afacerilor derulate cu Casele de Asigurari de Sanatate, afaceri cu profituri uriase. E simplu: sunt aceiasi bani care nu ajung intr-o parte, pentru ca se duc in cealalta”, a declarat corespondentul Stirilor ProTv.  

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies