Romania, pe primul loc in Europa la incidenta afectiunilor coloanei la copii! VIDEO


	Romania, pe primul loc in Europa la incidenta afectiunilor coloanei la copii! VIDEO
Citeste mai mult despre: scolioza, coloana, copii,
Data: 08 Octombrie 2011

Daca observati o curbura a coloanei copilului, nu amanati vizita la medic! Diagnosticata la timp, aceasta poate fi mult imbunatatita cu ajutorul programelor de recuperare. Astfel, cel mic poate scapa de o interventie chirurgicala dificila. Problemele apar cel mai des la fete. Iar Romania este pe primul loc in Europa la incidenta afectiunilor coloanei la copii.

Medicul pediatru, dar si parintii trebuie sa fie foarte atenti in primii ani de viata ai copilului, pentru a observa primele semne ale unei scolioze, spune Oana Cuzino la Ce se intampla, doctore?

Depistarea precoce este extrem de importanta in cazul unei deformari a coloanei vertebrale. Daca recuperarea este inceputa devreme, sansele de reusita sunt mult mai mari. Daca interventia chirurgicala nu este absolut necesara, programele de kinetoterapie pot imbunatati viata unui bolnav de scolioza.

Pe langa kinetoterapie sau gimnastica medicala, si electrostimularea este indicata in cazurile de scolioza. Astfel musculatura slabita este pusa in miscare. Tot electrostimularea este si prima etapa a unui program special adus din Spania pentru recuperarea pacientilor cu scolioza: metoda FED - Fixare, Elongare si Derotare.

Bratul mecanic actioneaza asupra convexitatii coloanei. Astfel incepe sa ii dea creierului o reprezentare cat mai corecta a coloanei vertebrale. 

Dovada sta si cazul unei fetite de 12 ani care in urma cu un an si 3 luni avea o scolioza de 45 de grade in regiunea lombara si 25 in regiunea toracala.

Iar rezultatele nu se vad doar la nivel fizic. Un pacient cu scolioza are capacitatea vitala scazuta cu 30, pana la 50%. Dupa un program bine pus la punct respiratia se imbunatateste, bolnavul se misca mai usor, coloana vertebrala este mai flexibila, iar copilul va putea avea o viata normala.


www.protv.roDaca observati o curbura a coloanei copilului, nu amanati vizita la medic!
ProTV.ro

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies