O reteta simpla, gata in 20 de minute cu totul, dar cu care iti vei impresiona cu siguranta invitatii si familie. Invata si tu sa gatesti paste cu scoici. Chef Marcello Zaccaria de la Academia Barilla, invitat in cea mai recenta editie MasterChef, explica tot ce trebuie sa faci pentru a obtine gustul perfect.
Spaghete cu scoici
Timp de preparare: 20 minute
Timp de coacere: 13 minute
Ingrediente pentru 4 portii
Spaghete Barilla N5 320 g
Scoici 1 kg
Ulei de masline extra virgin 100 ml
Patrunjel tocat 1 lingurita
Usturoi – 1 bucata
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Se spala scoicile bine si se pun intr-o tigaie mare cu o lingura de ulei
- Acoperiti cu capac si dati drumul la aragaz. Sotati-le si, dupa ce s-au deschis scoicile (aproximativ dupa 2-3 minute), luati tigaia de pe foc si indepartati cochiliile, dar nu chiar pe toate.
- Strecurati lichidul rezultat in tigaie si apoi puneti-l inapoi peste scoici. Lasati tigaia langa aragaz.
- Intr-o alta tigaie puneti uleiul cu usturoiul tocat. Cand acesta capata o culoare maronie, adaugati scoicile cu tot cu lichid si lasati-le sa fiarba
- Intre timp, fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare, scoateti-le cand sunt al dente si strecurati apa, apoi amestecati-le cu sosul in care sunt scoicile
- Presarati sare si piper dupa plac si patrunjelul tocat. Pofta buna!