Reteta Kiki Papadopoulou: Imperial piccata chicken

Reteta Kiki Papadopoulou: Imperial piccata chicken
Data: 27 Octombrie 2015

Un mod inedit de a gati carnea de pui, cu un rezultat suculent si plin de arome mediteraneene.

Ingrediente:

4 pieptul de pui file - 100 g. 40 g. paine  -  60 g.  parmezan ras unt si inca putin topit pentru uns patrunjel 2 catei de usturoi tocat  2 linguri oregano uscat   240 g. smantana (lichida) 200 g. apa calduta 100 g. vin alb 1 ceapa, tocata marunt 50 g. masline (rodele)  Capere 2 linguri mustar Sare  Piper  1 cubuleti de mirodenii

Pentru piure:

500 gr. cartofi 1/2 ceasca lapte completa 2 linguri  unt rece sare 1 varf  de nucsoara

Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Incepem si vom face crusta noastra si punem intr-un blender, paine, parmezan, usturoi, oregano, unt usor moale,  piper proaspat macinat si tocam la blender putin pana se dizolva painea si usturoiul si incercam sa devina amestec nostru pufos si nu pasta (patrunjel se pune la sfarsitul astfel incat sa nu transforme crusta verde).

Tocam marunt patrunjelul si il punem in blender si amestecam pentru un timp scurt   (1 secunda). Lasam crusta deoparte.

Dizolvam cub de mirodeni (knorr) intr-un pahar cu apa calda si lasam deoparte.
Intr-o tava 25X35 cm (nu vrem sa fie foarte mare ca sa nu se piarda si se arde sosul) punem smantana, zeama de apa cu cub de mirodeni, vin, masline, capere, mustar si se amesteca bine cu un tel.

Se toaca marunt ceapa si se toarna in tava (are destul timp de fierbere si asa nu o sa miroase deloc puternic, dar se combina bine cu toate arome). Sare si piper si amestecam din nou. Deja observam ca sosul se lege se face mai gros, vinul in smantana are proprietate asta.

Asezam in tava fileurile de pui si le adaugam sare si piper. Deasupra lor cu perie le ungem cu unt topit pentru a lipi mai usor crusta.

Apoi se pune crusta care am pregatit deasupra pieptului (avand grija sa nu aluneca si cada in tavita).

Coacem in cuptorul pentru 35-40 minute sau pana cand vedem ca obtinem o crusta de culoare aurie frumos.

Scoatem din cuptor si adaugam deasupra  patrunjel proaspat tocat.
Servim cu un piure de cartofi turnarnd sos peste pui.

Pentru piure:
Decojim cartofi si se taie in cuburi de 5 cm.
Intr-o cratita fierbem apa, punem sare si turnam cartofii si  fierbem la foc mediu-mare pana se inmoaie.
Odata ce s-au fiert, le scurgem si le lasam timp de 5 minute intr-o strecuratoare pana cand iese toata umezeala.
Macinam cartofi in moara de legume. Turnam piureul intr-o cratita la foc mediu. Cu o lingura, amestecam in mod constant sa se usuce bine piure. Incetul cu incetul, se adauga tocat unt rece. Unt rece in cartof fierbinte ajuta pentru a realiza acest textura matasoasa la piureul. Amestecam in mod constant pentru a topi untul.
In sfarsit, incetul cu incetul, amestecam si adaugam laptele fierbinte. Se condimenteaza cu sare si un pic nucsoara.


 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies