Reteta Florin Arvunescu: Crema de zahar ars cu porumb si floricele de porumb caramelizate

Reteta Florin Arvunescu: Crema de zahar ars cu porumb si floricele de porumb caramelizate
Citeste mai mult despre: MasterChef, Florin Arvunescu, reteta, sezonul 5,
Data: 03 Noiembrie 2015

Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!

Ingrediente:

180g de porumb dulce din conserva un baton de vanilie 4 pastai de cardamon verde 3 oua intregi si un galbenus o lamaie esenta de migdale 100g zahar tos 20g porumb de floricele

Mod de preparare:

Incalzim laptele pana la punctul de fierbere si aruncam cardamonul, pastaia de vanile si lasam la infuzat cam 20min. Se amesteca ouale cu zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de migdale dupa care se amesteca cu laptele infuzat cu cardamon (strecurat in prealabil). Toata compozitia se toarna in forme tapetate cu zahar ars (cu ajutorul unei torte ardem zaharul de la fundul formei) si se da la cuptor 30 min.

Intr-o tigaie incingem bine putin ulei de floarea soarelui si adaugam porumbul de floricele,acoperim si lasam pana sunt gata toate.

Pentru caramel topim zaharul in tigaie pana devine maroniu, adaugam putin unt si amestecam pana prinde consistenta unei crème groase, luam tigaia de pe foc si adaugam floricelele, amestecam bine si le servim cu crema de zahar ars.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies