Reteta Florentin Arvunescu: Muschiulet de oaie umplut cu branza feta si spanac

Reteta Florentin Arvunescu: Muschiulet de oaie umplut cu branza feta si spanac
Data: 23 Septembrie 2015

Ingrediente:
Muschiulet de oaie 300g, branza feta 50g, muguri de pin 20g, o mana de frunze de spanac, 3-4 frunze de salvie, pesmet 40g, o mana de fistic prajit si sarat, putin rozmarin proaspat, 2 lingurite de mustar dijon, o ceapa mica, 250g de conopida proaspata, nucsoara proaspat macinata, 50g de unt, un dovlecel potrivit, 3-4 ciuperci champignon mici, cateva frunze de tarhon, usturoi, ulei de masline, otet din vin alb, sare, piper

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare:

Conopida se desface, se spala bine si se pune la fiert in apa cu putina sare, intre timp pregatim salata.
Intr-o tigaie foarte bine incinsa adaugam putin ulei de masline si ciupercile intregi, putina sare si le calim 3-4minute dupa care adaugam o jumatate de ceapa taiata fasii. Amestecam si adaugam otetul, lasam cam 2 min sa scada si mai venim cu 20 ml de ulei de masline peste ciuperci si cand acesta s-a incins turnam totul intr-un bol in care avem dovlecelul feliat, cateva frunze de tarhon si un catel de usturoi zdrobit, amestecam si dam deoparte, gata salata, trecem la carne.

Se rumenesc mugurii de pin in putin ulei de masline dupa care se adauga ceapa taiata marunt si se caleste 2 min, se adauga spanacul si cand a scazut adaugam branza si amestecam, dam deoparte si pregatim carnea.
Muschiuletul de oaie il taiem pe lungime in asa fel incat sa-l deschidem ca pe o carte, se presara sare si piper, pe lungime si pe mijloc punem frunzele de salvie si peste ele amestecul de branza si spanac, il rulam si cu ajutorul a cateva scobitori prindem bine carnea ca sa nu se descafa si il prajim putin in tigaie pe toate partile.
Intrun bol amestecam pesmetul cu putina sare si piper, rozmarin tocat, untul topit si fisticul  maruntit, ungem carnea cu mustar Dijon si o tavalim prin amestecul de pesmet si fistic dupa care o dam la cuptor pentru 15-20 min la 180 grade.

Intr-un blender adaugam conopida fiarta, putin unt, sare, piper si putina nucsoara macinata, pasam totul pana obtinem un piure pufos.

Modifică setările cookies