Reteta Cucu Alexandru: Piept de rata cu piure de broccoli si sos de portocale

Reteta Cucu Alexandru: Piept de rata cu piure de broccoli si sos de portocale
Data: 23 Septembrie 2015

Ingrediente:

Un piept de rata 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper 1 lingurita cimbru 1 broccoli 2 portocale 2 linguri de zahar 1 lingura de unt

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare:

Se fasoneaza pieptul de rata, se spinteca incet pielea pentru a nu se ajunge la carne, dupa care se asezoneaza cu piper si cimbru. Se asaza cu pielea in jos in tigaia rece si se tine 4 minute dupa care se intoarce cu pielea in sus si se mai tine 3 minute. Dupa care il introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru inca 8-10 minute. Dupa ce il scoatem din cuptor il asezonam cu sare.

Cat timp era pieptul la cuptor, am pus apa la fiert si am spalat broccoli, pe care l-am introdus in apa fierbinte pentru cateva minute, cat sa se inmoaie putin. In apa am pus putina sare si grasimea ramasa de la fasonarea pieptului. Dupa care am scos broccoli, l-am strecurat putin si l-am mixat la blender impreuna cu unt, sare si piper dupa gust.

Luam cele doua portocale, pe una din ele o razuim si dupa aceea o stoarcem in tigaia in care a fost facut pieptul, fara sa aruncam grasimea ramasa de la piept, amestecam putin si adaugam cele 2 linguri de grame de zahar , si lasam pe foc pana se ingroasa. Intre timp scoatem fileurile de la cea de a doua portocala, dar le adaugam in sos la sfarsit dupa ce il luam de pe foc. Si nu inainte de a strecura sosul printr-o sita.

Modifică setările cookies