Reteta Arabela Popescu: somon in crusta de migdale si ierburi pe pat de cartof

Reteta Arabela Popescu: somon in crusta de migdale si ierburi pe pat de cartof
Data: 23 Septembrie 2015

Ingrediente:

file somon 2buc*200g sare de mare 100 g piper boabe 100 g ulei masline 50 ml fulgi migdale 50 g patrunjel verde 1 legatura albus de ou 1 buc pesmet alb 1 lingura telina radacina 100 g ulei floarea soarelui 200 ml hrean proaspat 1 buc(sau hrean borcan 1 buc) smantana pt gatit 200 ml cartofi rosii 2 buc (mari)

Timp de preparare: 50 de minute

Mod de preparare:

Maruntim fulgii de migdale si patrunjelul la blender.
Batem albusul spuma si il amestecam cu compozitia de migdale si pesmetul alb.
Punem aceasta compozitie peste somonul condimentat cu sare, piper si ulei de masline, pe care il coacem la cuptor timp de 20-25 min la o temp de 160-170 g.
Intre timp fierbem cartoful in coaja.
Taiem telina julien si o prajim in baie de ulei,pe care o scoatem apoi pe un servet de bucatarie,ca sa se absoarba excesul de ulei.
Pregatim sosul din smantana lichida si hrean,la foc mic
Curatam cartoful de coaja,ii dam o forma de dreptunghi,asemanatoare fileului de somon, si il tavalim prin sare de mare grunjoasa si patrunjel tocat marunt.


 

Modifică setările cookies