Reteta Adriana Ghita: Musaca

Reteta Adriana Ghita: Musaca
Citeste mai mult despre: Musaca, concurs, FORDmidabil, MasterChef,
Data: 16 Noiembrie 2015

Esti pasionat de gatit, urmaresti MasterChef si iti place sa experimentezi lucruri noi? Atunci inscrie-te in concurs si, in perioada 9 noiembrie - 21 decembrie 2015, poti castiga premii atractive.

In fiecare saptamana alege-ti reteta preferata de la MasterChef, intra pe fordmidabil.protv.ro si adaug-o in meniu. In prima saptamana de concurs trebuie sa alegi reteta de LUNI. In saptamana urmatoare iti poti completa meniul cu reteta de MARTI. Si tot asa pana la MAREA FINALA MasterChef. 

Ingrediente: 

  • 0,5 kg carne tocata vita
  • 0,2 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 3 vinete
  • 5 rosii
  • sare, piper
  • cimbru
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 frunze de dafin

Sos bechamel: 1 ceasca faina, 2 cesti lapte, 2 ceasti unt, 2 oua, 1 ceasca de parmezan, sare, piper, nucsoara.

Timp de preparare: 1 h 30 minute

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 200 de grade.

Se feliaza vinetele, pe lung, in felii de aproximativ 0,5 cm. Se sareaza si se lasa un timp pentru a elimina din apa continuta, asteel nu vor lasa multa apa in musaca. Se sterg bine cu un prosop curat inainte de a le pune pe gratar. Le gatim putin pe gratar, pe aragaz. Se pun deoparte. 

Se toaca marunt si se caleste ceapa pana devine translucida,; se adauga peste ceapa: carne, sare, piper, cimbru, dafin si continua calirea. Se amesteca des. Se oparesc rosiile, se scot intr-un vas cu apa rece si apoi se decojesc. Se maruntesc la blender si se adauga peste compozitia din tigaie. Se lasa totul la fiert 30 de minute. Intre timp preparam sosul bechamel. Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel, energic. Se aduga treptat laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se asezoneaza si se lasa sa fiarba, amestecand des, timp de 10 minute. Daca sosul devine prea gros mai adaugati lapte. Se da sosul deoparte si dupa ce s-a mai racit, se adauga oule batute in prealabil, amestecand bine toata compozitia. 

Intr-un vas de ceramica sau yena, aranjam in patru straturi: vinete, carne, vinete, carne si deasupra sosul bechamel, peste care razuim parmezanul si decoram cu cimbru. Dam la cuptor pentru 50 de minute. 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies