"La Fodor se mananca bine, insa abia a doua zi, cand termina de gatit"! SUPER INTERVIU cu prezentatorul MASTERCHEF


	"La Fodor se mananca bine, insa abia a doua zi, cand termina de gatit"! SUPER INTERVIU cu prezentatorul MASTERCHEF
Citeste mai mult despre: Razvan Fodor, interviu, MasterChef,
Data: 12 Februarie 2012

Prietenii lui Razvan Fodor au numai cuvinte de lauda pentru el: tot ceea ce gateste el este delicios, dar trebuie sa ai rabdare, pentru ca prezentatorului Masterchef ii place sa gateasca in ritmul lui.

Razvan Fodor ne-a acordat un interviu pentru protv.ro, in care vorbeste despre cum a primit invitatia de a prezenta Masterchef, despre pasiunea lui pentru gatit, dar si despre familia lui.
 

Cum si cand ai primit propunerea de a fi prezentator la MasterChef?

Am fost chemat la niste probe, nu pentru un serial, asa cum eram obisnuit, ci pentru o emisiune TV. Cand am auzit ca e vorba de un show culinar, am fost extrem de bucuros, mai ales ca eu cochetez de pe la 16, 17 ani cu bucataria. Sunt foarte bucuros sa fac parte din acest proiect, ma bucur enorm ca producatorii s-au gandit la mine. Am urmarit de nenumarate ori editii MasterChef din strainatate si pot sa va spun ca este mult mai mult decat o emisiune culinara. 

 

Ai spus da din prima?

Da, sigur ca da!

 

Esti obisnuit cu camera de filmat, lucrezi de multi ani in televiziune, insa... ai emotii pentru MasterChef? Cum te pregatesti?

Am emotii, recunosc, insa e firesc, e pentru prima oara cand prezint o emisiune, nu am mai lucrat pana acum in regimul in care se face un asfel de show. Insa am incredere ca totul va iesi foarte bine, ma bazez pe spontaneitatea mea.

 

Ai fost la preselectii, ca sa intri un pic in atmosfera show-ului? Cum ti se par cei care aspira la un loc in competitie?

Da, am fost chiar pe 21 ianuarie sa imi vad colegii care erau la preselectie si mi-a placut ce am vazut acolo. Foarte multi oameni din diferite colturi ale tarii, cu meserii complet diferite, de varste, toti aveau un numitor comun: placerea de a gati. M-au impresionat toti cei care marturiseau ca sunt gata sa renunte la joburile lor din diverse domenii ca medicina sau management pentru a face o turnura in cariera si a-si transforma pasiunea in meserie. 


I-ai cunoscut pe cei trei chefi din juriu? Cum te intelegi cu ei?

Da, sigur ca i-am cunoscut pe toti si imi plac foarte mult. Am stat la o “barfa” mica cu Catalin, care mi-a zis ca la sfarsitul acestei emisiuni trebuie sa-i dau o bere pentru ca voi fi invatat muuuulte la capitolul gatit... cu alte cuvinte voi invata sa gatesc ca la carte!

 

Tie ce iti place mai mult - sa mananci sau sa gatesti ceva bun?

In ultimul an am avut ceva mai mult timp liber si am ajuns la performanta de a gati de 4, 5 ori pe saptamana. Imi place sa gatesc portii mici, pe care sa le mancam chiar atunci. Imi place in egala masura si sa gatesc si sa mananc. Pentru mine ritualul gatitutului include insa nu doar prepararea mancarii, ci si asezonarea acesteia cu un vin bun si un concert urmarit pe DVD alaturi de sotia mea. Acesta este deliciul suprem al unei seri sau dupa-amiezi in familie. Imi place sa gatesc in ritmul meu, sa nu ma grabeasca nimeni, tocmai de aceea cred ca ce au de facut concurentii la MasterChef este foarte greu. Mie toti prietenii imi spun: la Fodor se mananca bine, insa abia a doua zi, cand termina de gatit!


Am vazut ca ai postat Facebook poze cu diverse preparate gatite de tine. Despre ce mancaruri era vorba?

As fi postat mult mai multe, dar imi e greu cu tehnologia. Plus ca atunci cand te concentrezi pe etapele prepararii, e greu sa mai ai si grija aparatului foto. Am postat pe Facebook un iepure la tava, o reteta de mancare indiana...

 

Stim ca iti place sa gatesti cu prietenii, pentru prieteni. Care sunt specialitatile tale?

Cand vin prietenii la mine imi place sa deschid masa cu un platou de branzeturi, apoi continuam cu bruschete si alte minuturi, iar daca intalnirea se prelungeste putem ajunge si la preparate mai complicate. Imi place sa gatesc mancare romaneasca, imi plac foarte mult fripturile la cuptor de berbec, miel, vitel, peste si orice vanat si uneori abordez si retete exotice. 

 

Care crezi ca sunt atu-urile acestui show? E ceva nou in Romania, crezi ca va prinde la public?

Am vazut ca din ce in ce mai multi romani sunt interesati de ceea ce manaca, blogurile de cooking au luat o mare amploare, cartile de bucate sunt tot mai cautate. Sunt convins ca romanii vor gusta un astfel de show, mai ales ca acesta va imbina intr-un mod unic gatitul cu spectacolul vizual si competitia. 

 

Ce iti mai face fetita? Cum ti se pare sa fii parinte, e meserie grea? Cine gateste in familia voastra cel mai mult?

E foarte frumos sa-ti cresti copilul si nu consider asta o meserie. Diana, fetita noastra, este cuminte, iar orele in care stau cu ea sunt o reala placere. Noi am ajuns cu ea la etapa diversificarii hranei, insa aici Irina nu-mi da voie sa intervin de teama sa nu fiu tentat sa scap in mancarea copilului condimente. Asadar, pentru Diana gateste sotia mea, Irina, iar pentru noi doi gatesc intotdeauna eu. 

 

Un mesaj pentru cei care s-au inscris in concurs!

Ne vedem in purgatoriu! Va fi greu, dar cu siguranta concurentii vor trai experienta vietii lor! 

Cel mai tare cooking show din lume, cu audiente impresionante, milioane de fani si un real spectacol culinar oferit telespectatorilor, va debuta si in Romania in luna martie, la Pro Tv. Bucatarii amatori care vor ajunge in competitie se vor intrece in talent si pricepere, insa vor lupta si pentru premiul cel mare. Concurentul care va demonstra ce detine toate ingredientele pentru reteta succesului va deveni primulMasterChef al Romaniei si va fi rasplatit cu nu mai putin de 50.000 de euro.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies