Premiera in Romania. Metoda inedita de terapie prin care putem scapa de stres cu ajutorul cainilor


	Premiera in Romania. Metoda inedita de terapie prin care putem scapa de stres cu ajutorul cainilor
Citeste mai mult despre: caini, terapie,
Data: 05 Februarie 2014

O metoda inedita ii scapa de stres pe studentii din Cluj. In premiera nationala in Romania, o asociatie le propune celor stresati de prea mult invatat - terapia in compania cateilor.

Metoda este imprumutata din strainatate, dar a prins repede la studentii clujeni - mai ales ca, deocamdata cel putin, nu ii costa nimic.

Carina e studenta in anul trei la Facultatea de Psihologie. In sesiune, dupa multe ore petrecute cu nasul in carte, relaxarea alaturi de catei e solutia perfecta. acasa are doua pisici, dar vine cu placere la curs, doar - doar mai invata ceva trucuri.

Carina Matei: "Te relaxezi… Chair am vorbit cu colegi care nu au apucat sa se inscrie si ziceau ca le-ar placea sa se deconecteze si sa vada cum e sa lucrezi cu un catel."

Cristina Nenea, studenta: "Practic, acesti caini transmit o energie pozitiva si te elibereaza de energia negativa acumulata peste zi."

Sedintele de terapie constau in joaca atat pentru catei, cat si pentru cursanti. Asa zisele ore de dresaj au fost puse dupa amiaza. Si nu intamplator. Dupa o zi lunga de studiu, studentii au parte de o pauza bine meritata, care se traduce in... timp de calitate.

Studenta: "Prinde bine in sesiune si dupa examene. Da, asta e tot ce-mi trebuie, putina delectare."

George Mosoia, presedintele Asociatiei Dog Assist: "Ei vor interactiona cu acesti caini si simpla prezenta a cainelui in jurul lor le mareste starea de bine."

Studentii sunt acum in pauza de studiu - una relaxanta, de altfel - pentru ca Bess, Sisi si Dersou stau la dispozita lor si ii ajuta sa se relaxeze.

Ideea sedintelor de terapie in compania cainilor vine din strainatate, iar acolo costa intre 50 si 100 de dolari, in functie de complexitatea programului. In Romania e deocamdata gratuit, dar pe viitor, daca va exista cerere - organizatorii se vor gandi si la un pret. 

Sursa: STIRILEPROTV

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies