Povestea de viata a alpinistului utilitar care a dansat pe sfoara la "Romanii au talent"


	Povestea de viata a alpinistului utilitar care a dansat pe sfoara la "Romanii au talent"
Data: 02 Martie 2012

Vezi integral si in exclusivitate emisiunea "Romanii au talent" pe Voyo.ro! Florin Limbovici are 35 de ani si este alpinist utilitar. La “Romanii au talent” a venit sa danseze pe sfoara.

Revezi aici momentul lui, care l-a facut pe Mihai Petre sa fie invidios pe el

Povestea lui Florin Limbovici

Florin s-a nascut la Tecuci, pe 8 martie 1977, la 4 zile dupa cutremur. Mai are trei frati mai mari, toti baieti. Florin a fost un copil foarte energic, i-a dat de multe ori emotii mamei pentru ca era destul de zglobiu. A urmat scoala generala si liceul in Tecuci. De sport s-a apucat in primul an de scoala. In afara de inot, a facut mai toate sporturile. Acum practica permanent cataratul si slackline.

Dupa ce a terminat liceul a inceput sa se plimbe mult. Si-a dorit mult sa plece in Legiunea Straina dar nu a reusit din cauza vizelor necesare. Apoi si-a vazut de munca, sport si plimbari. De catarat s-a apucat din ’92. Era dupa Revolutie si nu era un sport prea dezvoltat. A invatat singur, la Tecuci intr-un club montan. Mergea des la munte. Cativa ani a facut pauza si s-a reapucat mai tarziu pana acum doi ani cand pe primul loc a pus Slacklining-ul.

In ziua de azi este alpinist utilitar si se intretine din asta cand apar contracte, mai tine cursuri de catarare la una din salile unde se antreneaza si promoveaza slacklining-ul in tara.

Prima data a vazut un slackline in Franta intr-un camping de catarat. Nu a fost la inceput curios sa invete. Si-a cumparat la un moment dat o chinga sa nu se plictiseasaca si incet-incet a invatat sa se dea.

Slacklining-ul este sportul echilibrului si concentrarii

Sunt patru ramuri: slickeline-ul de baza – mers si echilibru, longline – mers pe chinga din ce in ce mai lunga, trickline-ul – trikuri pe chinga si highline-ul – mersul pe chinga la mare inaltime intre stanci sau cladiri. Florin promoveaza acest sport si spera ca in cel mai scurt timp si cu sprijinul autoritatilor, sa fie practicat de cat mai multi romani.

In momentul de fata alaturi de Comunitatea de Slackline din Romania, lucreaza la proiectul necesar obtinerii recunoasterii oficiale a acestui sport de catre Ministerul Tineretului si Sportului. Aceasta recunoastere ar permite infiintarea de cluburi de slackline si practicarea acestui sport intr-un mediu organizat. Peste trei ani de activitate in mediu organizat se poate infiinta Federatia Romana de Slackline.

Vezi integral pe voyo.ro cea de-a doua editie Romanii au Talent!

Facebook.com/Romaniiautalent

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies